Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

nu
nu
0 16.05.2016 08:06:42

Milanič: Nočemo in ne želimo ga skriti

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so se tudi uradno morali sprijazniti s sestopom s prestola.

Pred tekmo na Portovalu so eni in drugi upali, da se bo upanje podaljšalo, po zadnjem pisku Mirana Bukovca so igrišče oboji zapuščali poklapani. Vijoličasti so se bili prisiljeni sprijazniti, da so po petih letih popolne vladavine tudi uradno ostali brez naslova prvaka, Dolenjci pa s slovesom od elite, v prihodnji sezoni bodo tekmovali med drugoligaši.


Ko je Amir Dervišević v zadnji minuti sodniškega dodatka zadel za končnih 1:3, se je zdelo, da so si Mariborčani podaljšali upanje in da bodo imeli kljub vsem spodrsljajem, ki so si jih privoščili v bližnji preteklosti, na voljo še dodatnih 90 minut, da bi morda vendarle čudežno osvojili naslov prvaka, toda samo nekaj sekund pozneje, po golu Roka Kronavetra Ob jezeru, so se morali dokončno soočiti s stvarnostjo. Po petih letih so jih večni tekmeci zrinili s prestola, hkrati z zasedbo iz Ljudskega vrta so igralno površino nejevoljni zapuščali tudi gostitelji, kajti po 17. porazu dvomov ni več, vijoličasti so jih poslali med drugoligaše. Temu primerno je bilo ozračje na Portovalu, nasmejanih obrazov ni bilo, za dodatni dramaturški vložek je poskrbelo še deževje ...

"Kljub temu, da bi se športnik moral veseliti po zmagi, se tokrat ne moremo. Prevladuje razočaranje, ne moremo in ne želimo ga skriti. V nekem trenutku smo se približali, skupaj z našimi navijači upali, da bomo uspeli prehiteti nasprotnika, a se ni izšlo," je povedal trener zdaj že nekdanjih prvakov Darko Milanič.

Članki iz rubrike