GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

nu
nu
0 11.04.2016 19:29:24

Nikolić: Nisem rasist, Eleke je izjemen fant

alesfevzer.com
Olimpija se je odzvala na dogodek na nedeljski tekmi proti Zavrču, ko je Marko Nikolić z rasistično opazko užalil svojega varovanca Blessinga Elekeja.

"V prvi vrsti bi se želel opravičiti vsem – predsedniku, športnemu direktorju, Blessingu Elekeju in naposled vsem navijačem Olimpije za nenamerno opazko, katera je, ko sem jo videl kasneje na televizijskem posnetku, zvenela zelo neokusno in vredno obsojanja. V dosedanjem delu trenerske kariere se mi kaj podobnega še ni zgodilo in se mi v prihodnje zagotovo ne bo ponovilo. V omenjeni opazki ni bilo nikakršnega namena žalitve na rasni osnovi, ali česarkoli drugega, kar bi napeljevalo na kakršnokoli drugo obliko diskriminacije. Ne nazadnje sem se v zimskem prestopnem roku na vse kriplje zavzemal za prihod Juliusa Wobaya, v preteklosti pa sem sodeloval s številnimi nogometaši iz ostalih celin, saj sem vselej stremel k maksimalnemu spoštovanju drugačnosti. Bolj kot športni, je zame še pomembnejši človeški faktor. Ne želim, da me kdorkoli povezuje z izrazi, kot so: nestrpnost, rasizem, diskriminacija in podobno… Danes sva imela z Elekejem dolg pogovor, kakršnega imava praktično vsak dan, saj fantu želim pomagati pri njegovem razvoju. Dejal mi je, da je mojo opazko razumel kot reakcijo, ki se zgodi v afektu. Ni nobena skrivnost, da je Blessing Eleke izjemno nadarjen nogometaš in resnično poseben fant, ki spoštuje skromnost in iskrenost. Tudi v tem primeru je pokazal, za kako velikega človeka gre. Ponavljam, opravičujem se vsem, ki sem jim z včerajšnjim nespretnim dejanjem povzročil bolečino. Moja edina želja je bila, da bi po izenačenju v 92. minuti skušali doseči še zmagoviti zadetek. Moje misli so popolnoma usmerjene h končnici državnega prvenstva in izpolnitvi začrtanega cilja – osvojitvi naslova državnega prvaka. Ob koncu bi se želel zahvaliti vsem v klubu za razumevanje, ki so mojo opazko razumeli kot dejanje v afektu in ne kot primer rasne nestrpnosti," je za klubsko spletno stran povedal Marko Nikolić

"Klub spoštuje pravila športnega Fair play-a, kot tudi različnost rase, vere in ostalih posameznikovih okoliščin, ter spodbuja sprejemanje le-teh v družbo ne glede na njihovo versko, rasno ali katerokoli drugo pripadnost. Od vsakršnih dejanj posameznikov, ki bi odstopali od načel filozofije delovanja kluba, se le-ta ograjuje in jih ostro obsoja. Toda v tem primeru smo po tehtnem premisleku in pogovoru z Markom Nikolićem in Blessingom Elekejem prišli do ugotovitve, da dejanje našega trenerja ni bilo uperjeno v nogometaševo rasno pripadnost. Opazka Marka Nikolića je bila namreč izrečena v afektu; želja, da se pride do zmagovitega zadetka, pa je bila ogromna. To sicer nikakor ne opravičuje dejstva, da se je zgodilo to, kar se je. Toda zaradi ene opazke, ki je bila izrečena v afektu, nismo želeli z morebitno napačno odločitvijo škodovati mlademu in zelo nadarjenemu strokovnjaku, pred katerim je svetla trenerska prihodnost. Vsi smo usmerjeni zgolj h končnici sezone in izpolnitvi skupnega cilja," pa je o vsem skupaj povedal predsednik kluba Milan Mandarić.

Članki iz rubrike