Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.04.2016 10:23:56
Deli članek:

Nekoč v dresu Gorice v PLTS, v prihodnje kar v premier ligi?

Grega Wernig

Italijanski napadalec Gianluca Lapadula, nekoč član Gorice, je nase opozoril tudi klub, ki se v Angliji bori za naslov prvaka.

Igranje v drugi italijanski ligi morda ni nekaj najbolj prestižnega v svetu nogometa, toda tudi tam se da nase opozoriti velikane. Tega se še kako zaveda Gianluca Lapadula, napadalec, ki se ga tudi slovenski nogometni navdušenci še dobro spomnijo. Pred časom je namreč igral v Prvi ligi Telekom Slovenije, v kateri je v sezoni 2013/14 na 28 tekmah zabil 11 golov, z Gorico pa mu je uspelo slaviti tudi v pokalnem tekmovanju.
 
Šestindvajsetletni nogometaš se je po slovesu od Nove Gorice vrnil v Italijo, najprej je bil posojen Teramu, po bankrotu Parme pa se je dokončno preselil k Pescari. In v dresu slednje mu gre v tej sezoni vse kot v sanjah. Doslej je namreč v serie B zabil že 21 golov, kar ga uvršča na vrh lestvice strelcev. Z zadetki je nase opozoril številne velikane, poleg Juventusa in Napolija naj bi se zdaj v bitko zanj vmešal tudi Tottenham, ki se v elitni angleški ligi bori za naslov prvaka. Pri Pescari vse to jasno spremljajo z gromozanskim zadovoljstvom, s prodajo Lapadule bodo po pisanju La Gazzette dello Sport zaslužili več kot pet milijonov evrov.

"Ne razmišljam ne o Juventusu ne o nikomer drugem. Zgolj o Pescari. In tako bo vse do konca sezone. Šele potem bom si bom dovolil, da bodo v moji glavi do izraza prišle tudi misli o prihodnosti," vsaj navzven kljub velikanskem zanimanju ostaja miren 26-letni napadalec.