Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
01.04.2016 08:44:14
Deli članek:

Zlatko Zahović ekskluzivno in na dolgo za Ekipo SN: Če je v Mariboru kaj narobe, za to ni kriva Ljubljana

Drago Wernig - TAKA

Potem ko so v Ljudskem vrtu razkrili, da so z Zlatkom Zahovićem sklenili nadaljnje dolgoročno sodelovanje, se športni direktor ni odzival. Ni bil pripravljen na komentarje, namesto tega se je umaknil v ozadje. Do zdaj.

Za Ekipo SN je spregovoril prvič po podpisu pogodbe vse do leta 2024. In razkril marsikaj zanimivega. Dotaknil se je stanja duha v štajerski prestolnici, Milivoja Novakovića, Krunoslava Jurčića, Anteja Čačića, končnice prvenstva, nogometne šole, ciljev v prihodnosti ter še marsičesa drugega.

O tem, da boste podaljšali sodelovanje z Mariborom, se je šušljalo že nekaj časa, zato razkritje dogovora ni pretirano presenečenje, zato pa je toliko večje dolžina pogodbe. Osem let je dolgo obdobje.
V klubu vseskozi poudarjamo, da smo zelo enotni, in mislim, da je to sporočilo predsednika in UO vsem tistim, ki želijo rušiti Maribor, v tej sezoni jih je ogromno. Večina prihaja iz Ljubljane, kar je sicer normalno. V devetih letih, odkar sem v klubu, ima Maribor trinajst lovorik. Ima ligo prvakov, trikrat je igral v skupinskem delu lige Europa in prezimil na mednarodnem prizorišču. Ima odlične rezultate, lestvica je postavljena visoko. Potem vse skupaj pride spontano, saj je popolnoma jasno, da želijo vsi zrušiti najboljšega. Pride pa tudi do osebnih frustracij. V vseh teh letih smo sprejemali tudi odločitve, ki marsikomu niso bile najbolj simpatične, in na ta način lahko pride tudi do osebnih zamer, toda to je za nas v klubu nepomembno.

Da tisti, ki želijo rušiti Maribor, prihajajo iz Ljubljane, je huda obtožba. In na kakšen način to počnejo?
Olimpija je klub iz glavnega mesta, velika večina medijev ima sedež v prestolnici, kapital je v Ljubljani. Ampak to ni obtožba, nikakor ne. Popolnoma človeško je, da vsak želi biti boljši od najboljšega. Ne zato ker bi kdo želel kaj slabega, a če imaš v rokah škarje in platno, če imaš kapital, če imaš moč, želiš pač obvladovati vse. To je normalno. Nočem, da bi me kdo narobe razumel in nikomur ničesar ne zamerim, menim pa, da je razdvajanja ljudi v Mariboru dovolj. Od Maribora, od Mariborčanov in od vseh nas v klubu je odvisno, ali smo enotni ali nismo. Boriti se moramo zase. Če je v Mariboru nekaj narobe, za to ni kriva Ljubljana, temveč je kriv Maribor. Zaradi svoje neenotnosti, razloge je vedno treba poiskati med nami, ne kjerkoli drugje.

Precej neenotnosti je bilo opaziti ob zadnji zamenjavi trenerja. Vsi, ki stiskajo pesti za vijoličaste, niso bili navdušeni.
...

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI ŠTEVILKI TISKANE IZDAJE EKIPE SN.

Drago Wernig - TAKA