Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
31.03.2016 19:05:24
Deli članek:

Zaradi Mercedesa so ga vrgli iz kluba

Wolfsburg je zaradi nediscipline predčasno prekinil pogodbo z danskim napadalcem Nicklasom Bendtnerjem.

Potem ko je leta 2014 v nemški klub prestopil iz londonskega Arsenala, se Bendtner nikakor ni uspel privaditi na razmere v svojem novem klubu. Po številnih izpadih, so vodilni ljudje kluba udarili po mizi in dejali: Dovolj je bilo!

Začelo se je s stalnim zamujanjem na treninge, zavračal je promocijske aktivnosti, ni se želel družiti z navijači, za nameček - kot kaplja čez rob - se je postavljal z avtomobilom znamke Mercedes. Ko je fotografije slednjega objavljal na družabnih omrežjih, je dokončno počilo, glavni podpornik kluba Wolfsburg in Mercedes sta namreč velika konkurenta na trgu.

Klubska nedisciplina je Bendtnerja stala pogodbe, vendar hudega mu ne bo. Očitno se v tem nemškem klubu ni dobro počutil, njegovi zastopniki pa se bodo zdaj skušali z vodstvom kluba dogovoriti za odškodnino zaradi predčasno prekinjenem sodelovanju. Danec je imel sicer veljavno pogodbo do konca sezone 2016/17.

Nekdanji nogometaš Arsenala, Birminghama, Sunderlanda in Juventusa je od začetka sezone 2014/15 za Wolfsburg zaigral na 31 tekmah, na katerih je dosegel tri zadetke. Zadnjih 14 dni je bil kazensko odstranjen iz prve ekipe in je treniral po posebnem programu, ker pa z izpadi ni prenehal, zdaj dokončno zapušča Wolfsburg.