Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
31.03.2016 20:04:33
Deli članek:

Zastopnik razkril, kdo se zanima za Ibrahimovića

Po koncu sezone Zlatanu Ibrahimoviću poteče pogodba s PSG-jem, švedski zvezdnik pa naj bi skoraj zagotovo zapustil Francijo.

Ker gre za izjemnega nogometaša, ki se ga bo poleti dalo dobiti brez odškodnine, je seveda razumljivo, da se zanj zanima kopica klubov, ki bi ga rada videla v svojih vrstah.

Njegov zastopnik Mino Raiola je za italijanski športni časnik La Gazzetta dello Sport povedal kar nekaj zanimivih stvari, med drugim tudi to, od kod vse so prišle ponudbe za 34-letnega napadalca.

Raiola se je najprej dotaknil možnosti, da bi njegov varovanec končal kariero. "Rekel sem mu, da s svojo fizično močjo in miselnostjo lahko igra še pet let. Poseduje izjemno energijo, ki se s časom samo izboljšuje. Ljudje si niti ne predstavljajo, česa vse je zmožen," je svojega klienta pohvalil 48-letni Raiola, ki je v nadaljevanju povedal, da je ena od možnosti tudi ta, da Ibra podaljša sodelovanje s PSG-jem: "V klubu delajo vse, da bi ga prepričali v podpis nove pogodbe, zato Pariz gotovo ostaja eno od možnosti."

Na otoku so prepričani, da bo Ibrakadabra kariero nadaljeval v premier ligi, kjer je daleč najboljši strelec francoskega prvenstva zanimiv vsem večjim klubom, razen enemu. Arsenal, Chelsea in Manchester United so že poizvedovali o Švedovih namerah, tega pa seveda niso storili pri Manchester Cityju. Zakaj ne? Ker bo sinjemodre poleti prevzel Josep Guardiola, s katerim se je Ibrahimović sprl, ko sta bila skupaj pri Barceloni. "Vsi veliki klubi z izjemo Cityja so že potrkali na vrata," se je slikovito izrazil Raiola.

Nato je dodal, da so se zanj resno ogreli nekateri italijanski prvoligaši. "Vsi so poslali ponudbo, celo Napoli, ki pa je dober samo v produciranju filmov. Inter je prav tako v igri, vendar ni znano, kakšne načrte ima predsednik Erick Thohir," je za legendarni rožnati časnik izjavil Raiola.

Toda to še ni bilo vse, Ibrahimovića bi radi tudi na Kitajskem, kjer so zanj bojda pripravljeni odšteti bajno vsoto denarja. "Ne bom razkril vsote, toda številka je zelo visoka. V rokah imam ponudbe z vseh celin."

Profimedia