Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
13.03.2016 10:52:19
Deli članek:

KRKA - KOPER: Strahu ni, Krka bo naša prelomnica

Arsen Perić

Boj za obstanek v ligi že dolgo ni bil tako zanimiv, kot je letos, saj je v njem praktično polovica lige.

V nevarnosti je pet klubov, trenutno pa najslabše kaže tistim, ki so v zimskem premoru pompozno napovedovali naskok vsaj v zgornji del lestvice, v naslednji sezoni pa celo naslov prvaka.

Vse odkar je v Koper prišel koprski župan Boris Popović, ki je v klub pripeljal srbsko navezo Dušan Petković-Slavko Matić na položaja športnega direktorja in trenerja moštva, se je ta primorski prvoligaš povsem spremenil. Odšla je večina staroselcev, prišlo je kar 18 novih nogometašev, klub pa se je spremenil na praktično vseh ravneh. Celo v klubskem grbu, kjer se zdaj ponosno bohoti kozel, in v vzdevku. Koprčani nič več niso kanarčki, kot so bili do zdaj, po novem so agresivni kozli, ki pa so v prvih dveh krogih povsem razočarali.

Koper ne more računati na Alberta Riero
Agresivni kozli, kot se po novem imenujejo nogometaši Kopra, se bodo morali na Portovalu Krki postaviti po robu brez svojega prvega zvezdnika in nekdanjega španskega reprezentanta Alberta Riere. Triintridesetletni napadalni vezist, ki je za Koper odigral zadnjih 28 minut na tekmi z Olimpijo, na dvoboju z Rudarjem pa ga zaradi poškodbe ni bilo v kadru. Še vedno ima poškodovano stegensko mišico, zato bo moral še nekaj časa preživeti na prisilnem počitku.

Ambicije Primorcev so se z vstopom koprskega župana v klub izjemno povečale, Popović je med zimskim premorom govoril ne samo o naslovu državnega prvaka, ki ga bodo naskakovali takoj v naslednji sezoni, temveč o popolni prevladi v slovenskem nogometu in uvrstitvi v ligo prvakov, toda njegove besede so naletele na posmeh.

Kako tudi ne bi, ko pa so Koprčani na prvih dveh tekmah v spomladanskem delu sezone izgubili – najprej z Olimpijo, potem še z Rudarjem – in so s sedmega mesta padli na povsem zadnje, prednost treh točk pred Krškim, ki je na zimski premor odšlo kot zadnje, pa so "pretvorili" v zaostanek treh točk za taistim tekmecem.

ŽIVČNOST? DA IN NE
Zdaj so torej Kopčani na povsem zadnjem mestu na lestvici, z morebitnim novim porazom s Krko, ki bi njihov niz porazov podaljšal na pet, pa bi bili agresivni kozli v še večjih škripcih, še toliko bolj, ker so seveda Novomeščani eden izmed njihovih tekmecev v boju za obstanek, vemo pa, da točke proti neposrednim nasprotnikom štejejo dvojno.

"Seveda je dvoboj s Krko izjemno pomemben. V moštvu smo se veliko pogovarjali o prihajajoči tekmi, mislim, da smo naredili dober načrt, in vsekakor bomo šli v Novem mestu na zmago, ki jo tako zelo nujno potrebujemo. Vemo, da moramo odpraviti napake, ki so se nam pojavljale na prvih dveh tekmah, vsi moramo biti maksimalno motivirani in stoodstotno osredotočeni, zato sem prepričan, da nam bo uspelo," je kljub slabemu začetku spomladanskega dela sezone še vedno optimistično nastrojen vezist Kopra Leo Štulac, ki priznava, da je zaradi zadnjega mesta na lestvici v klubu čutiti manjšo nervozo: "Če je čutiti živčnost? Da in ne. Seveda smo po eni strani nervozni, ker smo zadnji, še posebej ker so se naše ambicije po prihodu novih ljudi v klubu zelo dvignile, toda hkrati se zavedamo, da je do konca ostalo še 12 tekem in da imamo še vse v svojih rokah. Ne smemo dopustiti, da bi nas pogled na lestvico dodatno obremenil."

Mladi slovenski reprezentant v vrstah Kopra je prepričan, da imajo Primorci odlično moštvo in da potrebujejo samo eno dobro tekmo, da ponovno zaživijo: "Ni nas strah, da bi na koncu izpadli, imamo odlično ekipo, kar lahko vidijo vsi, potrebujemo le eno zmago, potem bomo začeli serijsko osvajati točke. Mislim, da bo tekma s Krko ta prelomnica in da nam bo po zmagi v Novem mestu veliko lažje."

Ni nas strah, da bi na koncu izpadli, imamo odlično ekipo, kar lahko vidijo vsi, potrebujemo le eno zmago, potem bomo začeli serijsko osvajati točke.

NAŠA PREDNOST JE ODMAČE IGRIŠČE
Da bodo osvojili tri točke, se nadejajo tudi Novomeščani, ki so v prvem krogu spomladanskega dela na domačem igrišču presenetili favorizirane Domžalčane, toda dober vtis, ki so ga pustili na prvi tekmi, so povsem pokvarili na drugi, ko jih je na lokalnem derbiju povsem potolklo Krško.


"Če sem povsem iskren, ne vem, kaj je šlo narobe na tekmi s Krškim. Preprosto so bili Krčani boljši, mi nismo bili pravi, vsi smo razočarali, od prvega do zadnjega. Prve dni po tem porazu nam je bilo težko, kajti izgubiti takšno tekmo je zelo boleče, vendar zdaj je vzdušje že zelo dobro in optimistično pričakujemo obračun s Koprom," nam je pred dvobojem s Primorci svoje misli zaupal novomeški Leo Ejup.


Visokorasli branilec je prepričan, da neuigranost Koprčanov ne bo voda na mlin njihovemu moštvu, temveč prednost lekarnarjev vidi drugje. "Res je, da je koprsko moštvo sestavljeno na novo, toda nikakor ne gre za tako slabo ekipo, kot kaže lestvica. Ima veliko odličnih posameznikov, zato v neuigranosti ne vidim naše prednosti. Glavna prednost je domače igrišče, na katerem igramo zelo dobro, in upam, da bomo uspeli na Portovalu osvojiti nove tri točke," je optimističen Ejup, ki se je za konec dotaknil tudi nekaterih koprskih zvezdnikov: "Seveda je dodaten motiv igrati proti igralcem, kot sta recimo Riera (manjkal bo zaradi poškodbe, op. p.) ali Muslimović. Gre za nogometaša, ki sta pustila velik pečat v evropskem nogometu, in proti takšnim nogometašem je zmeraj zabavno igrati."