Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.03.2016 10:48:18
Deli članek:

Poslastica: Slovenija - Španija

Nikola Miljković

Slovenska kadetska (U-17) reprezentanca je kvalifikacijski turnir za EP v Belgiji začela z remijem brez golov z gostitelji, danes izbrance selektorja Dušana Kosića čaka dvoboj s španskimi vrstniki.

Kadetsko izbrano vrsto Slovenije danes čaka še druga tekma elitnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Po neodločenem izidu z Belgijci se bodo naši upu ob 15. uri pomerili s Španci, ki so v prvi tekmi z Izraelom osvojili ves izkupiček, za zmago z 1:0 so v polno zadeli v izdihljajih obračuna.

Slovenci se v spopad s Španijo, ki je z osmimi naslovi evropskih prvakov najuspešnejša država v kadetski konkurenci, podaja z dobro popotnico, selektor Dušan Kosić v lovu na evropsko prvenstvo od svojih varovancev pričakuje novo pogumno predstavo: "V tekmo s Španijo se bomo podali podobno, kot smo se proti Belgijcem. Šli bomo po pozitiven rezultat z namenom, da izpolnimo naš cilj, to je uvrstitev na evropsko prvenstvo. Moramo biti pogumni, saj so fantje dokazali, da so lahko konkurenčni. V vsakem primeru pa nas čaka zahteven nasprotnik."