Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.03.2016 09:57:26
Deli članek:

Milan Mandarić: Ni mi žal zaradi Novakovića, Stojić bi lahko bil bolj takten

Arsen Perić

Milan Mandarić ne obžaluje, ker se je Milivoje Novaković raje kot za Olimpijo odločil za Maribor.

Sobota je dan za derbi. Nocoj bomo priča pravemu nogometnemu prazniku, v Ljudskem vrtu se bosta pomerila večna rivala in glavna pretendenta za naslov državnega prvaka. Obračun med Mariborom in Olimpijo se bo začel ob 20.15, eden tistih, ki bo poskušal biti kar najbolj v središču dogajanja, pa je tudi Milivoje Novaković.

Izkušeni napadalec se je med odmorom najprej pogovarjal z Olimpijo, nato pa za sodelovanje dogovoril z Mariborom. S tem se je nekaterim sicer prikupil, spet drugim precej zameril. Ali se bo že danes izkazalo, da so vijoličasti z njim zadeli v polno, bomo jasno šele videli. Kakor tudi, ali Olimpiji v bitki za naslov brez njega ne bo preveč hudega.

Tik pred derbijem se je Novakovića vnovič spomnil tudi Milan Mandarić, prvi mož Olimpije. "Neuspeh bi bil, če ga ne bi poizkusil pripeljati. Vsak ima pravico, da izbere, kar hoče. Milivoja zelo cenim kot igralca in nogometaša, a odločil se je tako, kot se je. Ne vem, zakaj in kaj mu ni bilo všeč, a tako se je odločil. Želim mu srečo v nogometu in življenju. Tudi na to zgodbo gledam s pozitivne plati. Pri sebi si vedno želim nekoga, ki je zaljubljen v samo eno in ne dve dekleti. On očitno ni bil," je v intervjuju za Siol Sportal povedal prvi mož zeleno-belih in nadaljeval: "Želim si takšne fante, kot je Vidmar. Prvič, ko sem ga slišal govoriti o Olimpiji in o tem, kako je hvaležen Domžalam za vse, kar so mu dale, a se zdaj želi vrniti h klubu, ki ga ima najraje, sem se zaljubil vanj.  To je zvestoba, ki si je želim. Nekoga, ki si želi braniti naše barve in bo to počel z vsem srcem, kar Nejc tudi počne. Na njegov prihod sem najbolj ponosen. On je zadetek v polno. Še preden sem ga prvič poklical, sem bil nad njim že navdušen. Zdaj je mnenje, ki sem ga imel o njem, le še potrdil."

Ko Novaković govori o razlogih, zakaj ni prišel v Stožice, vsakič omeni tudi športnega direktorja Olimpije Ranka Stojića. Slednjemu očita podla dela, toda očitno je Mandarić ne glede na vse še naprej zadovoljen z njim. "Jasno je, da vse ne more biti rožnato. Nekatera Stojićeva dejanja mi niso všeč, to sem že rekel, a ga spoštujem. Tukaj se knjiga zapre. Mogoče bi lahko v pogovorih z Milivojem ravnal bolj taktno, ko je govoril o tem, da Olimpija potrebuje mlajšega nogometaša, morda bi lahko kaj naredil bolj z občutkom, a zdaj ga zaradi tega ne morem poslati na zatožno klop. Vsi smo ljudje in delamo napake. Ranko ima slabosti, a ko seštejem pluse in minuse, prevlada njegovo delo in prispevek, ki ga je dal k uspehom Olimpije," je za Siol Sportal še dodal Mandarić.