Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
05.03.2016 08:04:21
Deli članek:

Rajčević po še eni drami: Pred očmi se mi je stemnilo

Drago Wernig - TAKA

Če bi na slovenskem prvoligaškem prizorišču izbirali osmoljenca sezone, prave konkurence ne bi bilo. Na veliko žalost Aleksandra Rajčevića, ki si je še drugič v kratkem času hudo poškodoval koleno in ga znova čaka dolga in naporna rehabilitacija, predvidoma naj bi trajala pol leta.

Vse je kazalo, da je poškodba kolena preteklost. Da je rehabilitacija dosegla namen in da je Aleksander Rajčević spet pripravljen na največje napore. Na začetku priprav se je znova pridružil ekipi in napredoval celo hitreje od predvidevanj zdravnikov. Odigral je tudi nekaj prijateljskih preizkušenj in dejstvo je, da je napovedal resno kandidaturo za udarno zasedbo. Primorski branilec je imel obilo razlogov za zadovoljstvo, toda prejšnji teden ga je vnovič obiskala smola. Na enem od treningov mu je operirano desno koleno spet tako močno obrnilo, da križna vez ni zdržala. Spet je moral na operacijo, po kateri je v četrtek zapustil UKC Maribor.

"Kaj naj rečem? Zdaj je moje stanje že solidno. Boljše, kot tistega nesrečnega dne, ko sem obnovil poškodbo, toda ni še v redu," je dejal Aleksander Rajčević in zavrtel film nazaj na usodni trening: "Takoj sem imel občutek, da se je vse skupaj ponovilo. Preprosto sem čutil, čeprav so mi skušali govoriti drugače. Pred očmi se mi je stemnilo. Marsikaj se mi je motalo po glavi. Same grde stvari. Priznam, da sem pomislil tudi na to, da bi prenehal igrati nogomet. Ker je bil ves trud v preteklih mesecih zaman."

A že naslednji dan se je stanje duha spremenilo: "Po pogovoru z zdravniki, ljudmi v klubu in soigralci se mi je volja začela vračati. In če že moram, pa bom vse to še enkrat prestal. Moram, nekaj dodatne motivacije sem dobil tudi ob brskanju po spletu. Imel sem dovolj časa, da sem se pozanimal o tem, kdo vse je že doživel kaj podobnega in kako so se vračali na igrišče, podatki so bili kar spodbudni."

Zdaj je pripravljen na nov boj. "Slabe misli sem izbil iz glave in se sprijaznil, da bom še enkrat šel po poti, ki sem jo prehodil v preteklih mesecih. Pred menoj je trdo delo, garanje," pravi Aleksander Rajčević in poudarja: "Zahvaljujem se vsem prijateljem in družini za spodbudna sporočila. Ker so mi dali voljo, da se vrnem še boljši in močnejši."