Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
23.01.2016 20:42:23
Deli članek:

Zahović našel novega branilca, Rajčević se je vrnil

Drago Wernig - TAKA

Mariborčani v prijateljski tekmi boljši od hrvaškega prvoligaša.

Vijoličasti so odigrali drugo prijateljsko tekmo po začetku priprav. Krunoslav Jurčić in njegovi izbranci so za nekaj ur zapustili svojo bazo v Moravskih Toplicah in se vrnili v Ljudski vrt, kjer so za zaprtimi vrati merili moči s hrvaškim prvoligašem Zagrebom, ki je po prve delu prvenstva pri južnih sosedih na zadnjem mestu na lestvici. Slovenski prvaki so bili prepričljivi in zmagali s 3:1, v obetavni podobi so se predstavili zlasti v prvem polčasu, ko so dosegli vse tri gole. V zgolj šestih minutah. Dvakrat je bil uspešen Agim Ibraimi (20, 26), enkrat se je med strelce vpisal Gregor Bajde (23), končni izid je v končnici dvoboja postavil Gabrijel Boban (84).

Gostitelji so v prvem polčasu igrali v postavi Obradović, Hodžić, Šme, Šuler, Janža, Filipović, Sallalich, Ahmedi, Ibraimi, Mendy, Bajde, v nadaljevanju so bili na igrišču Handanović, Vokić (od 75. Rajčević), Mertelj, Dervišević, Viler, Kabha, Rahmanović, Vršič, Janković, Bohar in Tavares (od 75. Celar).

Drago Wernig - TAKA
Poleg spodobne podobe v uvodnih 45 minutah, dvakratnega strelca Agima Ibraimija in dvakratnega asistenta Erika Janže vsekakor velja izpostaviti, da je prvič po operaciji križnih vezi in dolgem okrevanju znova zaigral Aleksander Rajčević. To je za mariborskega prvoligaša vsekakor nadvse obetavno spoznanje, toda pod Kalvarijo kljub temu niso opustili ideje o prihodu še enega kakovostnega branilca. In menda so namen tudi dosegli. Izvedeli smo, da je športni direktor Zlatko Zahović našel primerno rešitev, še več, z novo močjo se je že dogovoril o vseh podrobnostih sodelovanja. Kdo bo peta zimska okrepitev in najbolj svež obraz v slačilnici, nismo izvedeli, zato pa nam je prišlo na uho, da gre za izkušenega Brazilca z italijanskim potnim listom, ki potemtakem ne bo zasedel mesto tujca. V štajersko prestolnico naj bi predvidoma pripotoval v začetku prihodnjega tedna in se nemudoma pridružil ekipi na prekmurski ravnici.