Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
23.01.2016 16:37:34
Deli članek:

Olimpijo bo okrepil 31-letni ofenzivni vezist s 40 reprezentančnimi tekmami

Potem ko smo pred nekaj urami poročali o skrivnostni okrepitvi Olimpije iz Sierre Leone, te skrivnosti ni več. Razkrivamo ime, igralni položaj in izkušenje bodočega zmaja.

Danes si je na Kodeljevem zmago Olimpije nad Dobom s 3:0 ogledal 31-letni ofenzivni vezist Julius Wobay. Kot smo poročali že prej, gre za igralca iz Sierre Leone, poleg njegovega imena pa zdaj lahko dodamo, da gre za 31-letnika z bogatimi mednarodnimi izkušnjami, ki igra na položaju ofenzivnega vezista. 

Wobay je zadnje tri sezone zelo uspešno igral za bogati Nefči iz Bakuja, ima pa tudi ogromno izkušenj iz Poljske in s Cipra. Skupno je zbral preko 200 ligaških tekem na stari celini, zbral pa je tudi kar 40 nastopov za izbrano vrsto Sierre Leone, pri kateri je začel igrati v časih zlate generacije na čelu z Mohamedom Kallonom.

Z Nefčijem je igral proti Kopru v kvalifikacijah za ligo Europa in tedaj nosil številko 10, k Olimpiji pa prihaja kot prost nogometaš. Kot smo že pisali, je končni dogovor z njim le vprašanje časa, potem ko je danes že prisostvoval prijateljski tekmi in se sestal z vodilnimi možmi kluba na čelu z Milanom Mandaričem.