Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.01.2016 10:45:21
Deli članek:

Športni direktor Partizana prvemu zvezdniku: Odidi, ali pa se bo klub ugasnil

Reuters

Ne samo Crvena zvezda, tudi drugi beograjski velikan, Partizan, ima velike finančne težave.

Črno-beli, ki jim v letošnji sezoni nič ne gre po načrtih, kajti za svojim velikim rivalom v srbskem prvenstvu zaostajajo za neverjetnih 26 točk, so se znašli v nehvaležni situaciji. Za normalno delovanje kluba morajo prodati kakšnega nogometaša in jasno je, da lahko največ zaslužijo prav s svojim draguljem, Andrijo Živkovićem, ki velja za enega izmed najbolj talentiranih nogometašev v Evropi.

A kaj ko 19-letni napadalno usmerjeni vezist, ki je lani s Srbijo osvojil naslov svetovnega prvaka za nogometaše do 20 let, ne želi v januarskem prestopnem roku zapustiti Beograda in kariero nadaljevati v tujini. Da bi bilo vse skupaj za Partizan še huje, pa Živković s črno-belimi ne želi niti podaljšati pogodbe.

Celoten položaj je izjemno zakompliciran, kajti Živković v resnici sploh ni nogometaš Partizana, temveč je njegov »lastnik« kontroverzni Pini Zahavi oziroma njegova menedžerska agencija. V primeru, da Živković ostane v Beogradu, bi moral Partizan Zahaviju plačati 2,5 milijona evrov nekakšnih penalov, tega denarja pa po besedah športnega direktorja Ivice Ilieva Partizan nima.

"Položaj z Andrijo Živkovićem je jasen. V primeru, da ne podaljša pogodbe oziroma ne pristane na to, da se ga proda, bo moral Partizan plačati penale v višini 2,5 milijonov evrov. To praktično pomeni, da lahko ugasnemo klub! Več kot 200 družin se bo našlo na cesti, Andrija pa bo ostal v spominu kot nekdo, ki je neposredno vplival na to, da se klub ugasne. Prišel bo v položaj, ko ga bo zaradi tega sovražila polovica Srbije, druga polovica pa ga tako ali tako sovraži zato, ker igra v Partizanu," je svoje videnje predstavil Iliev.

"Na drugi strani pa se lahko zapiše v zgodovino kot nekdo, ki je rešil klub, in to je nekaj, kar mu nihče ne bo mogel odvzeti. Trenutno smo našli klub, ki je zanj pripravljen plačati 10 milijonov evrov," je še dodal Iliev.