sprememba Dobra karma

Saturn se obrača direktno, kar za nas pomeni ...

Screenshot at 2020-09-25 12-04-31 Svet24.si

VIDEO: Poslanec med videokonferenco strastno ...

janez jansa aleksandra pivec Reporter.si

Aleksandri Pivec šteti dnevi tudi v Janševi ...

ukc ljubljana Svet24.si

UKC Ljubljana se polni, hospitaliziran tudi ...

20200915-01024654 Necenzurirano

To je poslanec, ki dobiva denar za nič dela

rumena majica Odkrito.si

Pogačar rumeno majico podaril v dobrodelne namene

Carmela Mosquera Njena.si

Ljubezen po domače: Resnica o Kolumbijki je ...

nu
nu
0 09.12.2015 19:02:22

Basel dobil bitko, čeprav je klub iz Anglije za Šporarja nudil več

Grega Wernig
Olimpija je Andraža Šporarja prodala Baslu, čeprav je imela na mizi še precej boljšo ponudbo.

Da bo Andraž Šporar kariero nadaljeval pri Baslu, ni nobenega dvoma več. Prestop je bil sklenjen, pogodba za štiri leta in pol uradno podpisana. Olimpija je zaslužila 2,8 milijona evrov, bonus bi ji lahko prinesel še dodaten milijon evrov, Basel bo zmajem odštel tudi 15 odstotkov od naslednjega prestopa. Skratka, Ljubljančani so sklenili dober posel, čeprav je ob tem zanimivo tole: lahko bi zaslužili še več.

To, da Basel ni nudil več, ni skrivnost, mi pa smo izvedeli, da je bil za Šporarja največ pripravljen plačati angleški klub Brighton and Hove Albion. Slednji nastopa v drugi angleški ligi, v kateri mu po približno polovici sezone kaže odlično, saj z dvema točkama prednosti pred Middlesbroughom zaseda prvo mesto in sodi med resne kandidate za preboj v elitno premier ligo. Klub, ki ga s klopi vodi Chris Hughton, nekdanji trener Harisa Vučkića pri Newcastle Unitedu, je bil za Šporarja pripravljen plačati celo več kot štiri milijone evrov, toda kapetan zeleno-belih je ves čas poudarjal, da hoče le eno: prestop v Basel. Milan Mandarić in Ranko Stojić mu pri tem nista želela nagajati, prisluhnila sta njegovi želji in mu na koncu tudi ugodila.

"Zahvaljujem se Olimpiji za zelo korektno in profesionalno sodelovanje. Direktorju Ranku Stojiću in še zlasti predsedniku Milanu Mandariću, ki je dokazal, da je zares pravi gospod. Ker je upošteval voljo igralca kljub spoznanju, da bi bil lahko prestop v kakšen drug klub za Ljubljančane finančno ugodnejši," je dejstvo, da Basel ni nudil največ, potrdil nogometašev zastopnik Amir Ružnić, ki je s Šporarjevim prestopom zadovoljen: "Ta prestop je vsekakor odlična reklama tudi za naš klubski nogomet. Dokazuje, da liga nikakor ni tako slaba, kot bi jo mnogi radi prikazali, in da so tudi iz Slovenije mogoči tako odmevni in donosni prestopi."

stojic sporar mandaric gw
Grega Wernig

Članki iz rubrike