Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
09.12.2015 17:08:49
Deli članek:

Zanje ni zdravila

Navijači Crvene zvezde so si izmislili zanimiv način, kako čim več navijačev privabiti na zadnjo domačo tekmo te jeseni. Akcija je hitro postala masovna po vsem svetu.

Že res, da nogometni navijači mnogokrat ušpičijo kaj takšnega, kar ne sodi na na športna prizorišča. Mimogrede jih čustva ponesejo predaleč in prestopijo mejo, ki je ne bi smeli prestopiti. Vendar na drugi strani so prav navijači tisti, ki skrbijo, ne le za dobro vzdušje na stadionu, ampak tudi za domislice, ki jim ni para.

Najbolj vročekrvni navijači Crvene zvezde so tako prišli do izvirne ideje, kako na stadion - v soboto bo na Marakani gostoval Radnik iz Surdulice - privabiti čim več svojih članov.


Vse se je začelo že na Banovem brdu, ko je Crvena zvezda s 7:2 premagala Čukarički, navijači pa so razvili transparent, na katerem je pisalo 'Bolezen, za katero ni zdravila'. To je bil znak za začetek masovne akcije, v kateri so sodelovale Delije iz praktično celega sveta. Navijači so se fotografirali pred lekarnami in s transparenti sporočali, da pač zanje ni zdravila, tako da je odhod na zadnjo domačo tekmo to jesen neizbežen.

Več navijačev se je zbralo tudi pred psihiatrično bolnišnico Laze Lazarevića, postavili so se v vrsto in eden po eden vstopali v ustanovo, v kateri so želeli izvedeti, ali zanje vendarle obstaja zdravilo.


Beograjski rdeče-beli so blesteli to jesen, po dvajsetih krogih srbskega prvenstva so še vedno brez poraza, ob 18 zmagah so dvakrat remizirali, s 56 točkami imajo že danes na široko odprta vrata do novega naslova. Prvi zasledovalec Borac iz Ćaćka zaostaja že za 19, večni tekmec Partizan pa že za 24 točk.

Galerija