Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 09.12.2015 18:17:05

Prvi mož Gorice o Elekejevi prihodnosti: Pogovarjamo se tudi z Olimpijo

ND Gorica
Predsednik Gorice Hari Arčon je potrdil pogovore z Olimpijo glede prestopa Blessinga Elekeja, toda Nigerijca želita še dva ugledna kluba.

Hari Arčon se pripravlja na svoj prvi večji posel, odkar je aktivno vpleten v delovanje Gorice. Prestop Blessinga Elekeja je pred vrati, vprašanje je le, kam bo nigerijski napadalec odšel.

Ko je Arčon postal predsednik novogoriškega kluba, je slednjega prevzel v ne najboljšem stanju. Njegovi predhodniki so izkopali globoko luknjo, iz katere se Novogoričani še nekaj časa ne bodo izkopali. Bo pa to neprimerno lažje, ker bodo v kratkem prodali svojega udarnega napadalca; to bo namreč posel, ki bo v blagajno uglednega slovenskega prvoligaša prinesel res zajeten kupček denarja. Prestop za Gorico morda ne bo rekorden, bo pa pri vrhu. Do zdaj se je trikrat zgodilo, da je Športni park nekdo zapustil za več kot milijon evrov (Bojan Jokić je v Sochaux odšel za 1,6 milijona, Valter Birsa v isti klub za 1,3 milijona, Tim Matavž je k Groningenu prestopil za 1,1 milijona), sedemmestno številko bi lahko dosegel tudi Eleke.

ZA NJIH BO ZADOVOLJIVA


"Kar zadeva Elekejev prestop, se zadeva razpleta, toda za zdaj ni še nič uradno. Lahko pa potrdim, da drži, kar ste zapisali: Malmö in Olimpija sta kluba, s katerima se pogajamo, toda nista edina, zraven je še klub iz Belgije. Pogajanja potekajo že nekaj časa, na mizi so tudi uradne ponudbe, Eleke pa bo odšel h klubu, ki bo najbolj zadovoljil tako naš okus kot kakopak tudi okus nogometaša," je za EkipoSN povedal Hari Arčon, ki smo ga pobarali tudi o višini odškodnine: "Zdaj vsi govorijo o odhodu Andraža Šporarja … Tako visoka ne bo, toda za nas bo zadovoljiva."

Kar torej v tem trenutku zagotovo drži kot pribito, je dejstvo, da Eleke zapušča obmejno mesto. "Celotna zadeva je tako dozorela, da nam kaj drugega niti ne preostane. Eleke mora narediti korak naprej v svoji karieri, naše stališče pa je, da bomo pri končni odločitvi upoštevali tudi njegove želje. Mislim, da je to edino pravilno," poudarja Arčon, ki se finančnega priliva še kako veseli.

"S prihajajočim prestopom je povezano svojevrstno olajšanje. Ko sem poleti prišel v klub, sem iskreno povedal, da položaj ni rožnat. Zdaj je boljši, a zagotovo še nismo izplavali na površje. Del zneska, ki ga bomo dobili, bomo tako vložili v poplačilo dolgov, del pa tudi v razvoj mladinskega pogona. Smo racionalni," pravi Arčon, ki po slovesu Nigerijca novega napadalca ne bo iskal na trgu: "Po statistiki švicarskega inštituta smo osmi najboljši klub v Evropi po vzgoji nogometašev. Na to smo ponosni, hkrati verjamemo, da lahko nadaljujemo v takšnem slogu. Recimo torej takole: iščemo fante, s katerimi bi ponovili zgodbo Mirana Burgiča in Valterja Birse. Verjamem, da jih bomo našli v lastnem pogonu."

Članki iz rubrike