900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

db
db
0 09.12.2015 15:51:14

Zgodilo se je prvič po več kot 16 letih

m24
Na sobotni tekmi med Mariborom in Krškim se je zgodilo nekaj, kar se v slovenski Prvi ligi v 21. stoletju še ni primerilo.

Maribor je v soboto v 21. kolu Prve lige v Ljudskem vrtu visoko ugnal Krško (6:0). Vse zadetke sta dosegla Jean-Philippe Mendy in Gregor Bajde, oba sta mrežo zatresla po trikrat.

Po 16 letih se je tako prvič zgodilo, da sta dva igralca iste ekipe na eni tekmi vpisala hat-trick. Nazadnje smo takšno tekmo videli septembra 1999, ko je Primorje nadigralo Olimpijo (6:0). Takrat sta trikrat zabila Uroš Barut in Vanja Starčević. Kar štiri od šestih zadetkov so Ajdovci takrat dosegli od 85. minute naprej.

CELJANI EDINI S TREMI
Pred tem smo v slovenski Prvi ligi videli še pet tekem, na katerih sta igralca iste ekipe zabila tri ali več zadetkov.


Prvič se je to zgodilo v otvoritveni sezoni, ko je Olimpija junija 1992 doma deklasirala ekipo Jadran Dekani (12:0). Zoran Ubavić je takrat zadel petkrat, Nedeljko Topić pa trikrat.

Tudi na tovrstni tekmi jo je skupil Jadran, oktobra 1994 je visoko izgubil v Beltincih (9:0), Milan Osterc je zadel trikrat, Zlatko Herceg pa štirikrat.

Februarja 1995 je Olimpija nadigrala Izolo (7:0), po trikrat sta mrežo zatresla Kliton Bozgo in Ermin Šiljak. V istem letu, a v naslednji sezoni (septembra 1995), je Olimpija Izolo odpravila s še višjo razliko (10:0). Bozgo je zabil štiri gole, tri pa Šiljak.

Maja 1996 je Celje doma odpihnilo Izolo (11:0), takrat so bili razpoloženi trije strelci. Štiri zadetke je zabil Faik Kamberović, po tri pa Edi Bajraktarjević in Dejan Bauman.

Značke: prva-liga, hat-trick

Članki iz rubrike