Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 09.12.2015 09:25:45

Zlatko Zahović: Več od drugega mesta ne bo šlo, vse je jasno

Drago Wernig - TAKA
Dolgo se ni oglašal. Tako rekoč je živel "v ilegali", pogovore z novinarji je vztrajno zavračal. Toda seveda si nismo mogli kaj, da ne bi znova poskusili. In smo. Velikokrat. Očitno dovoljkrat, da se je nekje v tujini oglasil na telefon. Pripravljen, da pojasni svoje stališče glede sobotnega dogajanja v Ljudskem vrtu. Glede špalirja in še česa.

Prvega vprašanja ni bilo treba posebej zastaviti. V središču pozornosti je kakopak sobotno dogajanje v Ljudskem vrtu, ko so Mariborčani nogometaše Krškega in sodnike na igrišče pospremili s špalirjem.

"Maribor je vedno spoštoval in želi biti spoštovan. Ni Maribor kriv, da je igral v ligi prvakov, trikrat v skupinskem delu lige Europa in tudi prezimil na mednarodnem prizorišču. Da je predstavljal slovenske barve v Evropi, kar je pri mnogih očitno izzvalo 'fovšijo', ki je pri nas tako zelo pogosta. Če je kdo uspešen, ga je treba zatreti v kali."

"Odziv igralcev nas je presenetil, ponosni smo na njih. Kot na nogometaše in kot na ljudi. Maribor je vedno spoštoval in želi biti spoštovan. Ni Maribor kriv, da je igral v ligi prvakov, trikrat v skupinskem delu lige Europa in tudi prezimil na mednarodnem prizorišču. Da je predstavljal slovenske barve v Evropi, kar je pri mnogih očitno izzvalo 'fovšijo', ki je pri nas tako zelo pogosta. Če je kdo uspešen, ga je treba zatreti v kali," je uvodoma dejal Zlatko Zahović

Institucija potezo torej podpira, kakšno pa je mnenje Zlatka Zahovića kot osebe?
Če je ne bi, bi bil v Dominikanski republiki in užival. Dober športni direktor sem zaradi igralcev, ki so in so bili v Mariboru. Igralci so poleg navijačev edina in največja vrednost kluba. In če je treba kdaj pa kdaj nastaviti hrbet, sem na to pripravljen, prav tako na žrtvovanje, da bi bili čim bolj uspešni.

Da je vse skupaj zraslo na zelniku igralcev, je vendarle težko verjeti. Mnogi so prepričani, da ni.
V Sloveniji je polno teorij zarot. Za ene veljajo, za druge ne. Za nekoga, ki nekaj vodi in za nekoga na domačem prizorišču tudi navija, očitno ne. Vsi imamo svoje favorite in smo klubsko obarvani, temu se je tako rekoč nemogoče izogniti, toda v svoji vlogi bi vendarle moral biti neopredeljen oziroma lahko svoje simpatije izraža 22 ur in 30 minut na dan. Na mednarodni sceni pa je uspešen, izjemen. V Sloveniji bi mu lahko postavili spomenik. Saj ne gre za to, da bi komurkoli karkoli naročal, toda nihče ga noče razočarati, užaliti.

Predvidevamo, da gre za prvega moža sodniške organizacije.
To ste vi rekli.

"V Sloveniji je polno teorij zarot. Za ene veljajo, za druge ne. Za nekoga, ki nekaj vodi in za nekoga na domačem prizorišču tudi navija, očitno ne. Vsi imamo svoje favorite in smo klubsko obarvani, temu se je tako rekoč nemogoče izogniti, toda v svoji vlogi bi vendarle moral biti neopredeljen oziroma lahko svoje simpatije izraža 22 ur in 30 minut na dan. Na mednarodni sceni pa je uspešen, izjemen. V Sloveniji bi mu lahko postavili spomenik. Saj ne gre za to, da bi komurkoli karkoli naročal, toda nihče ga noče razočarati, užaliti."

In kakšno je potemtakem sporočilo špalirja?
Ničesar ne bomo pojasnjevali. Ker je v slovenskem nogometu v navadi, da nihče ničesar ne pojasnjuje. Zakaj bi bili izjema? Dejstvo pa je, da v Mariboru že poznamo lestvico po koncu prvenstva. Prav tako kot jo pozna še več klubov, s katerimi se o tem pogovarjamo. Borili se bomo za mesta od dva do devet. In na to bomo ponosni. Več ne bo šlo, vse je jasno.

Ampak špalir bi vendarle moral imeti bolj jasno sporočilo. Se strinjate?
Igralci so kot otroci, ki protestirajo pri starših. Starši se seveda vprašamo, kaj jih moti oziroma kdo je kriv, da to počnejo. 


Zdaj je torej vendarle tudi že "uradno" jasno, da je šlo za protest proti sodnikom, mar ne? Takšno je tudi prepričanje v javnosti.
Verjemite, kar hočete, tega ne bom komentiral, je pa naša obveza igralce zaščititi. Vedno. Igrajo za denar, za lovorike, ki jim prinašajo življenjske dobrine za svoje družine. In za te nočejo biti prikrajšani. Ne na tak način.

Članki iz rubrike