Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.12.2015 08:24:32
Deli članek:

Nepriznani gol Uniteda buri duhove in jezi navijače vragov (video)

Profimedia

Je bil angleški velikan Manchester United res grobo oškodovan na gostovanju pri Wolfsburgu?

Manchester United se je sinoči poslovil od lige prvakov, potem ko je klonil na gostovanju pri Wolfsburgu. Tam je potreboval zmago oziroma vsaj remi ob ugodnem razpletu tekme med PSV-jem in CSKA-jem. Na koncu so bile vse kalkulacije zaman in odveč, ugledni angleški prvoligaš je namreč izgubil z 2:3 in bo evropsko sezono nadaljeval zgolj v ligi Europa.

Čeprav se večina najuglednejših strokovnjakov strinja, da je bil poraz Uniteda v Nemčiji več kot zaslužen, pa so navijači prepričani, da je bil njim ljubi klub oškodovan. Tik pred koncem prvega polčasa je namreč Jesse Lingard zatresel mrežo Wolfsburga. Ryan Giggs je "divje" vstal s klopi, roke je v nezadovoljstvu širil tudi trener Louis van Gaal, med odhodom v garderobe so se nogometaši Uniteda precej pogovarjali s sodnikom Miloradom Mažićem. Po svoje razumljivo, Lingard je na prvi pogled dosegel kristalno "čist" zadetek. Toda sodnik iz Srbije je imel vseeno prav, ko ga je razveljavil. Juan Mata je namreč pred golom vplival na igro. Sicer se žoge ni dotaknil, a je bil ob strelu ob prepovedanem položaju in zaradi tega je stranski sodnik upravičeno dvignil zastavico. Toda pozor – lani bi takšen gol obveljal.

"Novo tolmačenje pravila o prepovedanem položaju je United stalo gola za izenačenje," pravi upokojeni angleški sodnik Graham Poll in dodaja: "Igralci so zdaj kaznovani, če so v prepovedanem položaju, ob tem pa naredijo gib proti žogi, pa čeprav se je ne dotaknejo. Odločitev je bila pravilna, zdi pa se, da so nanjo vplivali tudi nogometaši Wolfsburga. Razlog za zamudo pri sodnikovi odločitvi je bilo dejstvo, da je stranski sodnik sicer vedel, da je bil Mata v prepovedanem položaju, ni pa vedel, ali je motil vratarja Wolfsburga. Ko se je sodnik pravilno odločil, da je bilo temu tako, je bil gol razveljavljen. Toda glede na tolmačenje v pretekli sezoni bi takšen gol obveljal. Ampak v pretekli sezoni Uniteda ni bilo v ligi prvakov ..."