Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
08.12.2015 23:08:40
Deli članek:

Srhljivka v Wolfsburgu odnesla rdeče vrage

Reuters

Na torkovih tekmah zadnjega kroga skupinskega dela lige prvakov, igrali so v skupinah A, B, C in D, je bilo največ pozornosti namenjene obračunoma v skupini B, kjer še niso bili znani udeleženci izločilnega dela. V osmino finala sta se nazadnje uvrstila še Wolfsburg po zmagi nad Manchester Unitedom s 3:2 ter PSV, ki je CSKA premagal z 2:1.

Pred tekmama Wolfsburg - Manchester United in PSV - CSKA so bili v igri za nadaljevanje še Nemci, Nizozemci in Angleži. United in Wolfsburg sta poskrbela za pravo srhljivko s številnimi preobrati, na koncu pa z nesrečnim razpletom za Angleže.

Rdeči vragi
so se kmalu znašli v zaostanku, čeprav so povedli, izid 1:2 pa je dolgo pomenil, da Angleži plešejo po robu. Vratar David de Gea je poskrbel za nov dramatičen vložek, ko je šel neuspešno po žogo izven kazenskega prostora, toda nazadnje s konicami prstov še ubranil strel Andreja Schürrleja. Za nekaj minut so bili sicer izbranci Louisa van Gaala kljub zaostanku že v osmini finala, ker je na drugi tekmi povedel CSKA.

A se je vse še enkrat obrnilo. Najprej v prid Unitedu, ko je domači nogometaš Joshua Guilavogui z lepim lobom premagal svojega vratarja. Toda že v naslednji minuti je Naldo zadel za 3:2 in tokrat je bilo za Manchester res vsega konec, ker je medtem tudi PSV zadel še dvakrat. Končni razplet v tej skupini: 1. Wolfsburg, 2. PSV, 3. United. Za Nizozemce sta za popoln preobrat v zgolj osmih minutah (od 78. do 86.) poskrbela Davy Pröpper in Luuk de Jong.

OBLAKA DOČAKALI ŽVIŽGI
V preostalih skupinah je šlo bolj za prestiž in potrjevanje mest na vrhu. Pri tem sta bila uspešna Jan Oblak in njegov Atletico: Španci so gostovali pri Benfici, s katero so imeli pred zadnjim krogom enako število točk. Neodločen izid bi na vrh popeljal Portugalce, zmaga pa Madridčane. Oblak, navijači v Lzboni so svojega nekdanjega ljubljenca »pozdravili« z žvižgi, se je izkazal, zanesljive obrambe slovenskega reprezentanta pa so nadgradili njegovi soigralci v napadu, Saul Niguez in Luciano Vietto sta zadela že v prvem polčasu. V drugem so domačini sicer znižali, toda izid 1:2 je bil tudi končni, kar je pomenilo, da je Atletico končal na vrhu te skupine.

ILIĆ REMIZIRAL V TURČIJI
V drugi tekmi te skupine sta se v boju za tretje mesto pomerila kluba z dna lestvice, Astana Branka Ilića - igral je vso tekmo - je povedla proti Galatasarayu, ki pa se je hitro vrnil in z izidom 1:1 potrdil tretje mesto v skupini.

Reuters
KRALJEVI KLUB SE JE IZŽIVLJAL

Real je potrdil prvo mesto s ponižanjem švedskega Malmöja. Katastrofo Švedov so napovedali že s 3:0 v prvem delu, v nadaljevanju pa so se Cristiano Ronaldo in druščina povsem razleteli. Portugalec je dosegel štiri gole (in tako postal prvi, ki jih je v skupinskem delu tega tekmovanja dosegel 11), tri v začetku drugega dela v 12 minutah, Madridčani pa so na koncu slavili kar z 8:0. Bolje so jo v obračunu s favoriti odnesli pri Šahtarju, saj je PSG zmagal "le" z 2:0.

Reuters
Manchester City je v skupini D poraz z Borussio Mönchengladbach v dveh minutah spremenil v zmago. Potem ko so Nemci povedli z 2:1 v 43. minuti, je v zadnjem delu tekme junak pri Cityju postal Raheem Sterling z zadetkoma v 80. in 81., potrdil jo je Wilfried Bony. V tej skupini je tako City skočil na prvo mesto, ker je Juventus na drugi tekmi izgubil proti Sevilli z 0:1, edini strelec je bil Fernando Llorente


Izidi: skupina A: Paris St. Germain - Šahtar Donjeck 2:0 (0:0), Real Madrid - Malmö 8:0 (3:0); vrstni red: 1. Real Madrid, 2. PSG 13, 3. Šahtar 3, 4. Malmö 3; skupina B: PSV Eindhoven - CSKA Moskva 2:1 (0:0), Wolfsburg - Manchester United 3:2 (2:1); vrstni red: 1. Wolfsburg 12, 2. PSV Eindhoven 10, 3. Manchester United 8, 4. CSKA Moskva 4; skupina C: Galatasaray - Astana 1:1 (0:0), Benfica - Atletico Madrid 1:2 (0:1); vrstni red: 1. Atletico Madrid 13, 2. Benfica 10, 3. Galatasaray 5, 4. Astana 4; skupina D: Manchester City - Borussia Mönchengladbach 4:2 (1:2), Sevilla - Juventus Torino 1:0 (0:0); vrstni red:1. Manchester City 12, 2. Juventus 11, 3. Sevilla 6, 4. Borussia Mönchengladbach 5