Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.12.2015 22:59:37
Deli članek:

Jan Oblak končno klonil, a vseeno postavil nov klubski rekord

Profimedia

Slovenski vratar Jan Oblak je fant za rekorde. Otrok Olimpije se je spet vpisal v zgodovinske knjige madridskega Atletica.

Kostas Mitroglu, v Nemčiji rojeni napadalec iz Grčije, je tisti junak, ki je po dolgih 628 minutah igre kot prvi premagal Jana Oblaka. Vratar, ki bo bržčas postal številka ena v slovenski reprezentanci, je s svojim izjemnim nizom začel 30. oktobra na tekmi z Deportivom, ko je klonil enkrat, nato je po vrsti ohranil mrežo nedotaknjeno na obračunih z Astano, Sportingom, Betisem, Galatasarayem, Espanyolom in Granado. Tudi v Lizboni se je na tekmi elitne lige prvakov veselil zmage svojega Atletica, slednji je Benfico premagal z 2:1, toda niza nepremaganosti ni uspel nadaljevati.

Ne glede na vse je Oblaku prav na gostovanju pri svojem nekdanjem klubu, kjer so mu navijači Benfice namenili glasne žvižge, postavil nov rekord Atletica. Otrok ljubljanske Olimpije je namreč presegel rekordni dosežek Thibauta Courtoisa po minutah brez preseženega gola. Belgijec, ki se je medtem že vrnil k Chelseaju, se je ustavil pri 596 minutah, Oblak je zdržal še nekoliko dlje.