Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 02.12.2015 18:24:49

Zmaji brez Šporarja povečali prednost

www.alesfevzer.com
Nogometaši Zavrča so v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:2 (1:1).

Čeprav so Ljubljančani tokrat igrali brez prvega napadalca Andraža Šporarja, ki je uradno manjkal zaradi lažje poškodbe stopala, so na težkem gostovanju v Zavrču prišli do pomembne zmage. Potem ko so v prejšnjem krogu doma izgubili proti Gorici, so se tako vrnili na zmagovalna pota in spet utrdili vodilno mesto na lestvici. Tega bodo zadržali tudi po koncu jesenskega dela. Zavrč, ki je bil doslej neporažen proti prvouvrščenima ekipama (Mariboru in Olimpiji), ostaja peti.

Zavrčani so tekmo izvrstno začeli, Josip Golubar je "slalomiral" skozi neodločno ljubljansko obrambo, tudi z nekaj sreče žogo pripeljal pred Aleksandra Šeligo in ga premagal za 1:0. V osmi minuti je na drugi strani zagrozil tudi Ezekiel Henty, a v dveh poskusih ni premagal Dominika Picaka. Ob dokaj enakovredni igri so imeli domači novo priložnost v 21. minuti, ko je sam proti ljubljanskim vratom stekel Dejan Glavica, a se v ključnem trenutku zapletel.

Kazen za to zgrešeno priložnost je sledila že v naslednjem napadu, ki ga je s težkim, ne preveč močnim, a natančnim strelom z roba kazenskega prostora učinkovito zaključil Lucas Ontivero in zadel za 1:1. Miha Zajc je slabih deset minut zatem prav tako poskusil z roba kazenskega prostora, a je bil premalo natančen. Tudi sicer je bila Olimpija v tem delu igre bolj konkretna, a izid se ni več spremenil.

Kljub izjemni priložnosti Hentyja v 40. minuti, ko je po dolgi podaji in hitrem prodoru sam prišel pred Picaka malo z leve strani. Uspešnejši je bil Zavrčev vratar. Na drugi strani je tri minute pozneje prišel sam pred Šeligo Francesco Tahiraj, tudi v tem primeru je bil uspešnejši čuvaj mreže.

V uvodu drugega polčasa gledalci niso videli priložnosti ene ali druge ekipe, v 64. minuti pa je Olimpija povedla z 2:1. Denis Glavina je pri izbijanju naredil napako, žogo z leve strani poslal v lasten kazenski prostor točno do Hentyja, ki je iz igre v vrgel še domača srednja branilca in zadel s strelom po tleh.



V 72. minuti so domači zahtevali najstrožjo kazen, ko je Jure Matjašič prišel pred Šeligo, žogo poslal čezenj, nato pa je ljubljanski vratar podrl Zavrčevega igralca. Sodniki so dosodili le kot, žoga se je namreč odbila od Šelige mimo vratnice. A z Zavrčeve strani je bilo to tudi vse, izjema je bil strel z glavo Ivana Novoselca v sodniškem dodatku, tako da se je zmage veselila ljubljanska ekipa.

Zavrč bo v 21. krogu v soboto gostoval v Velenju, Olimpija pa bo dan pozneje gostila Domžale.


Zavrč - Olimpija 1:2 (1:1)

Zavrč - Športni park, gledalcev 1000, sodniki: Vinčić, Perger (oba Maribor) in Ul (Šentilj).
Strelci: 1:0 Golubar (5.), 1:1 Ontivero (22.), 1:2 Henty (64.).
Zavrč: Picak, Glavina, Cvek, Golubar, Riera, Glavica, Antić, Datković, Novoselec, Tahiraj (od 75. Zorko), Kokorović (od 63. Matjašič).
Olimpija: Šeliga, Kelhar, Ontivero, Zajc, Kronaveter (od 79. Kapun), Matić, Fink, Bajrić, Čale (od 83. Klinar), Mitrović, Henty (od 90. Djermanović).
Rumeni kartoni: Tahiraj, Glavina, Kokorović, Glavica, Golubar; Čale, Zajc.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike