Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
02.12.2015 11:42:46
Deli članek:

Saint-Etienne našel zamenjavo za poškodovanega Berića?

vszi
Robert Berić je takole novembra obležal pod prekrškom Jordana Ferrija in (skorajda) končal letošnjo sezono

Medtem ko slovenski nogometaš Robert Berić okreva po poškodbi kolena, pri Saint-Etiennu iščejo zamenjavo zanj.

Eden tistih klubov, ki se bodo pozimi bržčas okrepili, je tudi Saint-Etienne. Pri tem francoskem prvoligašu so bili sicer še nedolgo tega prepričani, da imajo popolno zasedbo, ki ne potrebuje olepšav. Toda nato se je na "divjem" lokalnem derbiju z Lyonom zgodilo to, česar se bojijo pri vsakem klubu: Saint-Etiennu se je poškodoval njegov udarni napadalec. Robert Berić je po startu Jordana Ferrija začutil bolečine v kolenu, po pregledu je postalo jasno, da bo reprezentant Slovenije počival več mesecev. Sezona je zanj več ali manj zaključena, zato so se pri zeleno-belih znašli v nezavidljivem položaju.

Sprva naj bi se sicer na stadionu Geoffroy-Guichard bolj spogledovali z idejo, da bi sezono nadaljevali z obstoječim kadrom, toda zdaj si je trener Christophe Galtier menda premislil. In nekateri francoski mediji poročajo: zamenjavo za Berića je že našel. Napadalec, ki bi lahko okrepil Saint-Etienne, je navijačem dobro poznan. Gre za Mevlüta Erdinca, v Franciji rojenega reprezentanta Turčije, ki ga Galtier dobro pozna. Osemindvajsetletnik je namreč še v pretekli sezoni igral za Saint-Etienne, nakar je poleti za 3,5 milijona evrov prestopil v Nemčijo k Hannovru.

Toda v bundesligi se nekdanji član Sochauxa, Paris Saint Germaina in Rennesa nikakor ne znajde. Za Hannover je odigral le 284 ligaških minut, med strelce pa se mu še ni uspelo vpisati. Pri Hannovru naj bi mu zato že dali proste roke pri iskanju novega delodajalca, a zgolj začasnega. Kaj drugega kot posoda bojda ne pride v poštev, toda za Saint-Etienne je to kot dobitek na loteriji. Galtier pač išče nekoga, ki bo zgolj zapolnil vrzel, ki je nastala po Berićevi poškodbi. Bo torej Krčana zamenjal 37-kratni turški reprezentant?

Profimedia