Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
21.10.2015 13:11:34
Deli članek:

Nogometni klub Olimpija: Vse poteka tako, kot da večni derbi bo

www.alesfevzer.com

Prvi odziv Nogometnega kluba Olimpija glede morebitne odpovedi sobotnega derbija z Mariborom.

Napovedana odpoved večnega derbija, ki bi se moral v soboto začeti ob 20. uri, je novica dneva. Zakaj je prišlo do tega, ni več skrivnost: ker je tekma rizičnega tveganja, mora organizator poskrbeti za varovanje, ki bo na ustrezni ravni. Toda policija je izrazila dvom, prepričana je, da zaradi  begunske krize na hrvaški meji nima na voljo dovolj razpoložljivih sredstev, da bi lahko na takšni javni prireditvi lahko zagotovila red.

A ker Nogometna zveza Slovenije (NZS) vztraja pri tem, da mora biti derbi ne glede na vse vseeno odigran, je zdaj marsikaj na plečih organizatorja, torej Nogometnega kluba Olimpija. No, tudi upravna enota bo povedala svoje, jutri ob 11. uri se bo na Tobačni v Ljubljani začel sestanek z vsemi vpletenimi, po tem bo padla končna odločitev, ali derbi bo ali ne. Po naših informacijah derbija ne bo, a v slabih 24 urah bi se lahko kakopak še marsikaj spremenilo.

Medtem ko se NZS uradno še ni odzvala oziroma je njen tiskovni predstavnik Matjaž Krajnik zgolj potrdil, da krovna organizacija noče prestavitve derbija med Olimpijo in Mariborom, so svoj vidik predstavili zmaji. "Mi se normalno pripravljamo na derbi, do nas ni prišla nobena informacija, da obračuna ne bo. Zato se obnašamo, kot da bo, tudi jutrišnja tiskovna konferenca se bo začela po urniku," je sporočil tiskovni predstavnik zeleno-belih Aljoša Vekić.

Na končen odgovor o usodi drugega derbija v sezoni 2015/16 bo torej treba še nekoliko počakati.