Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
21.10.2015 12:06:21
Deli članek:

Matjaž Kek na pragu rekorda

Mariborski strokovnjak je na klopi Rijeke že 956 dni.

Nogometaši Rijeke so ob koncu tedna v gosteh z 2:1 ugnali Lokomotivo in se veselili šeste zmage v dozdajšnjem delu hrvaškega prvenstva. Po 13 odigranih krogih so ob sedmih remijih in brez poraza na tretjem mestu na lestvici z dvema točkama zaostanka za vodilnim Dinamom, drugi Hajduk ima točko več.
Matjaž Kek je v Zagrebu na klopi Rijeke sedel že na 138. tekmi in se veselil 81. zmage oziroma 55. v 96 dvobojih za točke. Sicer pa so v dozdajšnji zgodovini HNL le trije strokovnjaki, ki so ekipo s Kantride oziroma zdaj z Rujevice v domačem prvenstvu vodili na več kot 100 uradnih preizkušnjah. Poleg nekdanjega selektorja slovenske reprezentance sta to le še Nenad Gračan (130) in Elvis Scoria (103), toda v nasprotju z mariborskim strokovnjakom jima to ni uspelo v enem neprekinjenem obdobju, ampak v dveh oziroma treh.

Matjaž Kek je vodenje Rijeke prevzel 9. marca 2013, od takrat je minilo 956 dni. Poleg dejstva, da je vodil največ tekem Rijeke v zgodovini kluba, bo kmalu postal tudi trener z najdaljšim neprekinjenim stažem na reški klopi na hrvaškem prvoligaškem prizorišču. Rekord je za zdaj v lasti Nenada Gračana, ki je zdržal 972 dni, aktualnemu strategu manjka torej le še 16 dni, da ga bo presegel. Moralo bi se zgoditi zares nekaj zelo, zelo nepredvidljivega, da se takšen scenarij ne bi uresničil.
Absolutni rekorder je sicer Josip Skoblar, ki je bil v jugoslovanskih časih trener Rijeke 1302 dneva, vodil je 149 tekem.