Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.10.2015 11:53:09
Deli članek:

Kot leta 1999? Ne, tokrat tekma ne bo v Kijevu

Profimedia

Znano je tudi prizorišče uvodne tekme dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 med Ukrajino in Slovenijo.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je potrdila mariborski stadion Ljudski vrt kot prizorišče povratne tekme dodatnih kvalifikacij, tudi Ukrajinci pa so sprejeli odločitev o tem, kje bodo gostili Slovence. Ko so se ti leta 1999 prebili na Euro 2000, jim je to uspelo na olimpijskem stadionu v Kijevu. A zdaj v prestolnico Slovenci ne bodo potovali, ukrajinska zveza je namreč odločila, da bo prva tekma v Lvovu.

Ukrajinci so glede prizorišča kar glasovali, in sicer je večina članov izvršnega odbora dala Lvovu, ki se nahaja blizu poljske meje, prednost pred Kijevim. Tudi nogometaši so menda izrazili željo po tem, da bi igrali v Areni Lvov, saj se tam počutijo zelo dobro. Bolje kot v Kijevu. V zadnjem letu dni tako v Kijevu niso zmagali, v Lvovu pa so na kolena spravili Makedonijo, Luksemburg in Belorusijo.

Arena Lvov, ki je bila zgrajena leta 2011 za potrebe Eura 2012, sprejme 34.915 gledalcev, na njem pa že nekaj časa igra tudi ukrajinski velikan Šahtar, ki ga je vojna pregnala iz nemirnega Donecka.