Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
18.10.2015 09:31:57
Deli članek:

Anelka: Houllier je rasist in lažnivec (video)

Reuters

Vsebina v izdani avtobiografiji nekdanjega trenerja Gerarda Houllierja je v Franciji dvignila veliko prahu. Na zapise se je odzval Nicolas Anelka in rojaka označil z rasistom in lažnivcem.

Avtobiografija Gerarda Houllierja je izšla v tem tednu, v njej pa je po poročanju francoskih medijev zapisanih kar nekaj pikrih na račun nogometašev, ki jih je 68-letni strateg vodil v svoji karieri. Eden izmed zapisov je močno zmotil Nicolasa Anelko, ki se je odzval z odgovorom prek video posnetka. Houllier je za brata Anelka, Nicolasov brat je namreč njegov zastopnik, zapisal, da je napadalca skušal prodati večim klubom, ko ga je vprašal za pojasnitev, pa je 'prvič videl, kako se je črno spremenilo v rdeče'.

Anelka je v video posnetku obtožil Houllierja rasizma, po njegovih besedah pa pri njegovem trenerju to ni osamljen primer: ''Houllier je po karakterju rasist, to se ni zgodilo prvič.'' Poti dvojice so prekrižale večkrat. Francoski strateg je treniral Anelko v reprezentančnih kategorijah do 18 in 20 let, sodelovala pa sta tudi pri Liverpoolu. Za tisto obdobje je 68-letnik v knjigi zapisal, da mu je bil Anelka nehvaležen, ko mu je ta ponudil priložnost, da znova obudi svojo kariero, ki je bila v zatonu. Houllier je sicer v svoji karieri od večjih klubov vodil prav Liverpool, Paris Saint-Germain in Lyon, sedel pa je tudi na klopi francoske izbrane vrste.