Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
26.09.2015 13:40:08
Deli članek:

ZAVRČ – RUDAR: Tokrat v drugačni vlogi

alesfevzer.com

Haložani so v modi in bi radi ostali tudi po dvoboju z Velenjčani. Varovanci Slavka Matića kar pokajo od samozavesti, ki je po uspešnem nizu ne manjka niti nogometašem Rudarja.

Zavrč je po zmagah nad Mariborom in Olimpijo v središču pozornosti slovenske nogometne javnosti. Haloze slavijo velika uspeha, toda časa za pretirano evforijo vendarle ni, že danes je pred varovanci trenerja Slavka Matića – lahko bo računal tudi na Denisa Glavino, ki je dobil pravico nastopa – naslednja zahtevna in pomembna preizkušnja, ki bo nekoliko drugačna, kot so bile dozdajšnje. Po vsem, kar se je dogajalo v zadnjem obdobju, se varovanci trenerja Slavka Matića vlogi favorita pravzaprav ne morejo izogniti, zato bo nadvse pomembna tudi psihološka priprava.

"Popolnoma jasno je, da nas zanima le ves izkupiček. Smo v nizu odličnih rezultatov in gotovo bomo naredili vse, kar je v naših močeh, da bi ga nadaljevali. Zmagi nad Mariborom in Olimpijo sta dodatna potrditev, da delamo odlično in smo na pravi poti. Seveda se zavedamo, da moramo takšen pristop nadaljevati in ostati na trdnih tleh. Tudi Rudar stopnjuje pripravljenost in popolnoma jasno je, da nas še zdaleč ne čaka lahko delo. Morda celo težje kot na zadnjih dveh tekmah," je preudaren Rok Zorko.


ČRNČIČ BLIZU VRNITVE
Velenjčani so prav tako v dobrem ritmu, ozračje pred potjo v Haloze je temu primerno, nekoliko ga motijo le težave s poškodbami. Nastop Senada Jahića je vprašljiv, Mate Eterović še ni pripravljen na največje napore, Rusmin Dedić mora na artroskopijo gležnja in bo odsoten dalj časa, obetavno pa je spoznanje, da je po operaciji kolena in polletni odsotnosti blizu vrnitve Leon Črnčič.

Že nekaj časa vadi skupaj z ekipo, v torek naj bi zaigral na prijateljski tekmi. "Ne smemo prehitevati in ne smemo si privoščiti pretiranega tveganja," pravi Jernej Javornik in v pričakovanju obračuna z Zavrčem dodaja: "Naši tekmeci imajo dva velika skalpa in so favoriti, ampak tudi mi imamo svoje načrte. Prepričan sem, da smo sposobni kaj iztržiti." Trener Rudarja se kakopak zaveda, da je pred njegovo ekipo nadvse zahtevna naloga. "Zavrč je odlična ekipa. V fazi branjenja je zelo čvrsta, težko dobiva gole, v napadu pa ima dovolj kakovosti, da lahko premaga vsakega nasprotnika."

Med knapi odločnosti zares ne manjka. "Forma Zavrča nas ne zanima. V naši ekipi je čutiti pravo energijo, v Haloze odhajamo po ves izkupiček," je povedal Milan Kocić, Mario Babić pa je dodal: "Iz tekme v tekmo igramo bolje. Že res, da je Zavrč premagal Maribor in Olimpijo, toda na to se ne smemo ozirati. Kadar smo pravi, smo sposobni velikih stvari."