Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
26.09.2015 11:40:12
Deli članek:

Sam bi lahko vodil moštvo v prvi ligi

Drago Wernig TAKA

Zgodba o majhnem klubu iz še manjšega kraja je povsem povezana s človekom, ki je bil najprej nogometaš, nato podjetnik, nato župan in na koncu vse troje, čeprav v nogometu ni več na igrišču.

Miran Vuk je človek, ki je iz majhnega kluba naredil pravo uspešnico, o kateri se govori tudi zunaj naših meja in tudi zato je bil več kot primeren gost za našo rubriko pogovor tedna. Kaj vse je povedal, si preberite v sobotni idzaji časnika EkipaSN, v nadaljevanju pa vam za pokušino ponujamo štiri kratke, a sladke.

O SESTAVI EKIPE
Razen Alberta Riere sem vso ekipo, ki je bila na igrišču v Ljubljani, sestavil sam. Sam sem poiskal igralce, se dogovoril in jih preizkusil ter se nato dogovoril z menedžerji.

O VODENJU MOŠTVA
Potrebujem samo dobrega kondicijskega trenerja, pa bi lahko sam vodil moštvo v prvi ligi. Toda poleg vsega dela, ki ga imam, saj sem tudi župan, to verjetno ne bi bilo primerno.

O ALBERTU RIERI
Po tekmi v Ljubljani, ko smo se ustavili v gostilni na sladici, je bil Riera srečen kot otrok, kot da bi bil star 17 let in bi bil prvič v članskem moštvu.

O PRORAČUNU KLUBA
Naš proračun je 600.000 evrov letno. Na vsak način moramo biti med prvimi tremi in si priboriti tekme v evropskem pokalu. Pozimi pa moramo prodati enega igralca, da bomo preživeli.