Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
26.09.2015 12:13:01
Deli članek:

CELJE - KOPER: Pozabiti in zadeti

Grega Wernig

Tekmeca, ki sta Slovenijo letos zastopala v evropskih pokalih, nikakor ne kažeta predstav, ki jih je večina ljubiteljev domačega klubskega nogometa od njiju pričakovala. Njun današnji dvoboj lahko celo označimo tudi kot derbi dna prvenstvene lestvice. Zaradi slabih rezultatov so v obeh moštvih že po osmih krogih posegli po menjavi trenerja, ki pa za zdaj še ni obrodila sadov.

Po izjemni lanski sezoni, v kateri so med drugim zvrstili serijo devetnajstih prvenstvenih tekem brez poraza, Celjani v tej preživljajo pravo moro. V uvodnih enajstih nastopih so izgubili že sedemkrat (v 36 krogih preteklega prvenstva skupaj le šestkrat). Zadnjič med tednom v Novem mestu, kjer so bili večji del srečanja sicer boljši tekmeci, a niso znali izkoristiti svojih priložnosti. Za to so bili kaznovani v zadnji minuti sodniškega podaljška, ko je Krka dosegla odločilni zadetek.

Prav ta je sprožil precej polemik, saj je bil po mnenju Celjanov dosežen iz nedovoljenega položaja. To je povzročilo veliko ogorčenja v njihovem taboru, odgovorni v klubu pa so svoje nezadovoljstvo izrazili tudi s pismom, v katerem so poudarili, da so bili na podoben način v letošnji sezoni oškodovani že dvakrat (pri tem so izpostavili dogodek iz prvega kroga in gostovanja v Krškem, kjer so jim po njihovem mnenju razveljavili regularen zadetek).


V mestu ob Savinji morajo nekako pozabiti na vse tegobe, ki so se nakopičile v tem času, in svoje misli popolnoma usmeriti v dvoboj s Koprom. Želja vseh, ki pesti stiskajo za Celje, je, da bi varovanci trenerja Iztoka Kapušina čim prej zadeli tekmečevo mrežo, česar jim ni uspelo že 455 minut, ter da bi že danes prišli do izjemno pomembnih treh točk. "Čaka nas obračun s kakovostnim moštvom, ki ni najbolje začelo letošnje sezone, kar seveda velja tudi za nas. Oboji bomo skušali iz tekme izvleči rezultatski maksimum, seveda pa sami prihajamo v položaj, ko bo vsaka točka štela v boju za mesta, ki zagotavljajo obstanek. Na zadnji tekmi s Krko smo prikazali eno boljših predstav v sezoni, žal pa smo bili vnovič nezbrani ob zaključku napadov in si tako kar sami onemogočili končno slavje. Ponoviti moramo sredin pristop, seveda pa čim hitreje realizirati katero izmed priigranih priložnosti. Začeti moramo intenzivnejše zbirati točke in se tako čim hitreje odlepiti od dna lestvice," je pred obračunom sporočil kapetan Blaž Vrhovec. Domači bodo močnejši za Danijela Miškića, ki je moral zadnjo tekmo izpustiti zaradi kazni, vedno bližje nastopu pa sta tudi Sunny Omoregie in Tilen Klemenčič, ki se vračata po poškodbi.

TUDI GAMBIJEC
Koprčani v Celje prihajajo nekoliko bolj sproščeni, za boljšo voljo na Bonifiki je poskrbela sredina tekma s Krškim, na kateri so rumeno-modri v izjemno težkih razmerah za igro zmagali s 4:0. Izdatna zmaga je prav gotovo povrnila nekaj samozavesti, ki je igralce začela zapuščati po treh zaporednih porazih. Kar zadeva igralski kader, bo manjkal kaznovani Josip Ivančić, trener Nedžad Okčić pa je bil včeraj deležen dobre novice, saj bo lahko računal tudi na novinca Tijana Jaiteha, 26-letni gambijski vezist je namreč dobil pravico nastopa.