andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

rb
rb
0 14.08.2015 15:19:28

Neverjetno, a resnično: Nogometna revolucija v režiji koprskega župana

Arsen Perić
Po slovesu od mednarodnega prizorišča so se Koprčani znašli v težavah, a najbrž so si le redki upali napovedati, da jih bodo poskušali rešiti tudi ob pomoči nikogar drugega kot župana Borisa Popovića, ki ima s klubom velike načrte.

Najprej je bil namig, ki mu nismo verjeli ali posvečali pozornosti, kmalu pa je sledil še drugi. Še vedno nas ni prepričal, a ko nam je zgodbo zaupal še vir, ki mu verjamemo in nas doslej še ni pustil na cedilu, nam ni preostalo drugega, kot da smo se lotili raziskovanja o tem, ali se je v Kopru zares zgodila nogometna revolucija v režiji župana. Ali je Boris Popović dejansko prevzel nadzor na Bonifiki? "Vaše informacije držijo," nam je potrdil Ante Guberac. "Da, župan Boris Popović se bo aktivno vpel v delovanje kluba, vendar vam v tem trenutku več ne morem povedati," je pristavil predsednik aktualnih pokalnih zmagovalcev.

POPOVIĆ: PONUDILI SMO ROKO
Zato pa nam je več povedal glavni igralec zgodbe. "Ne gre le za nogomet. Mestna občina je ponudila roko številnim koprskim klubom. Pripravljeni smo aktivno sodelovati z njimi, pomagati. Začeli smo pri nogometnem klubu, kjer so se hitro odzvali s pozitivnim odgovorom in zdaj bomo seveda dorekli, kako in kaj naprej," je razkril Boris Popović.

MAVRIČ NE BO VEČ ŠPORTNI DIREKTOR


Ante Guberac bo sicer ostal prvi mož kluba, hkrati bo prevzel naloge športnega direktorja, kar pomeni, da bo Matej Mavrič dobil druge zadolžitve, župan bo postal član UO. "Ne le jaz, ampak še nekateri moji sodelavci. Hitro se bomo lotili dela, prav tako bi rad poudaril, da bo vse potekalo na prostovoljni bazi. Ne bo nobenih plačil, kar pomeni, da bomo tudi nekaj privarčevali," je pojasnil prvi mož Kopra.

ČE SI DRUGI, SI PRVI "LUZER"
"Spremembe bodo velike, res velike. Predvsem organizacijske. Finančna konstrukcija je zagotovljena, kar je seveda nadvse pomembno, toda kljub temu sem že v dogovorih z močnim pokroviteljem, ki bi se nam pridružil pri uresničitvi ambicioznih ciljev. Ker vsi, ki me poznajo, vedo, da česarkoli se lotim, hočem biti pri tem najboljši, in v tem primeru ni nič drugače. Zanima me izključno in samo prvo mesto. Če si drugi, si zame prvi 'luzer'. Podali se bomo v lov za naslov prvaka, uspešni bi radi bili tudi na mednarodnem prizorišču. Izzivov je več kot dovolj in prepričan sem, da imamo ustrezne pogoje, da jih lahko uresničimo," je odločen Boris Popović

DOGAJANJE BO ZANIMIVO, ZELO ZANIMIVO
In od kod sploh ideja za takšen korak? "Menim, da se je raven slovenske lige v zadnjem času precej dvignila. V prvi vrsti po zaslugi Maribora, ki je tako odlično nastopal v Evropi. Gre za klub z visokimi stanradi, tudi Olimpija je s prihodom Milana Mandarića dobila novo razsežnost, Domžale so vedno znova pri vrhu, nekaj se premika tudi v Novi Gorici, Celje ima dolgo tradicijo in prav je, da tudi v Kopru poskrbimo, da bomo še boljši. Da se bomo lahko borili za najvišja mesta. Z vsemi klubi smo v prijateljskih odnosih in verjamem, da bomo dobro sodelovali, toda na igrišču bomo seveda veliki konkurenti. Liga bo zanimiva, kar bo koristilo vsem. Tudi vam medijem, da boste imeli o čem poročati, o tem sem prepričan, prav tako kot o zanimivem dogajanju," je sklenil koprski župan.

Članki iz rubrike