Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 14.08.2015 14:39:51

Šporar: 50-50 ali 60-40

Grega Wernig
Ljubljančani optimistično pričakujejo nedeljski večni derbi v Ljudskem vrtu.

"Maribor je zelo dobra ekipa. To dokazuje že zadnjih nekaj let. Še posebej na domačem igrišču je zelo dober, tako da nam bo zelo težko. Maribor je favorit, ampak mi se bomo pripravili maksimalno. Gremo na zmago, da pokažemo, da znamo igrati. Dvigujemo se iz kroga v krog, z zmago proti Kopru pa smo si pripravili lepo popotnico za nedeljsko tekmo," pravi branilec Nemanja Mitrović.

DERBI JE POSEBNA TEKMA
Ta bo zagotovo v kadru, še vedno pa ni jasna usoda poškodovanega Andraža Šporarja, ki je izpustilsredin obračun s Koprom. Več bo znanega že po današnjem treningu, zadnjo besedo pa bo imela zdravniška služba. Kapetan pravi, da so v odstotkih možnosti za nastop 50-50 ali 60-40, pred derbijem pa je poudaril: "Derbi je posebna tekma, ne igra se le za točke, ampak tudi za prestiž. Na lestvici smo točkovno izenačeni, tako da se zelo veselimo tekme."



PUŠNIK: MARIBORSKA ZVEZNA VRSTA JE KLJUČNA
Trener Marijan Pušnik pravi, da sam derbija ne pričakuje tako čustveno kot igralci, toda: "Vsako prvenstvo in vsaka država potrebuje takšen derbi. Povsod sta dve ekipi, ki se borita za tisti prestiž. Pri nas sta to Olimpija in Maribor. Moja pričakovanja pred tekmo so enostavna. Dobra igra kot proti Kopru in še večja zavzetost naših igralcev. Pričakujemo, da se bomo iz kroga v krog dvigovali, je pa gotovo Maribor v Ljudskem vrtu najtežji možen tekmec v našem prvenstvu."
Glede državnih prvakov je koroškemu strokovnjaku, ki si želi derbi brez izgredov, bolj ali manj vse jasno. "Pri Mariboru ni nekih novosti, a tudi on lahko poseže po kakšnem presenečenju. Toda vse se vrti okrog Marcosa Tavaresa, Dareta Vršiča in Agima Ibraimija. Če imajo oni svoj dan, lahko fino zagrenijo življenje. Odlično igra tudi Marwan Kabha, Sintayehu Sallalich lahko ena na ena veliko naredi ... Zvezna vrsta je ključna pri Mariboru."

Članki iz rubrike