Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 12.08.2015 21:38:00

Tudi bolni Tavares še vedno najboljši

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši Maribora so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 1:0 (0:0).

Mariborčani so si v zadnji tekmi kroga nove tri točke zagotovili po zaslugi kapetana Marcosa Tavaresa, ki je kljub težavam z zdravjem vstopil v igro in v drugem polčasu vnesel živahnost v napadu, na koncu pa prejel največji aplavz.
To je bil dvoboj moštev, ki sta zaznamovali minulo sezono. A zdaj je položaj nekoliko spremenjen; Mariborčani so še vedno v šoku po hitrem izpadu iz evropskih tekmovanj, Celjani pa so se po slabem začetku znašli na zadnjem mestu in po gostovanju v Ljudskem vrtu še naprej ostajajo na dnu.
Tekma je bila enakovredna. Celjani so zapretili že v drugi minuti, ko se je z 20 metrov za strel odločil Mihovil Klapan. Žoga je zletela tik mimo leve vratnice. Mariborčani so imeli veliko težav v konici napada. Zavoljo poškodbe Tavaresa, odhoda Luke Zahovića in kazni za Daliborja Volaša je v napadu ostal le Jean-Philippe Mendy.
Vrzel v konici so skušali zapolniti igralci zvezne vrste. V končnici domačih je bilo premalo agresivnosti in natančnosti pri podajah ter strelih proti gostujočemu golu. V 28. minuti je Sintayehu Sallalich le prišel do obetavne priložnosti. Njegov strel z roba kazenskega prostora je Ivan Hosman obranil. Do konca prvega polčasa so domači pritisnili na gostujoča vrata, a brez pravega zaključnega strela.
Prvič v tej sezoni je bilo v Ljudskem vrtu slišati žvižge, trener Ante Šimundža je med polčasoma reagiral in napad okrepil s Tavaresom in novincem Gregorjem Bajdetom, ki je prišel ravno iz Celja. Že v 48. minuti je Mitja Viler z leve strani streljal močno, žoga pa je zletela tik mimo leve vratnice.


Pritisk vijoličastih je bil tokrat močnejši, prisotnost Tavaresa je pomenila motivacijo. V 58. minuti se je Sallalich odločil za strel z roba kazenskega prostora, Hosman je žogo odbil v kot. Minuto kasneje je pred Tavaresom v kazenskem prostoru posredoval Tilen Klemenčič.
Tudi Celjani se niso pretirano branili, kar sta potrdili menjavi Simona Rožmana, ko je v igro poslal Sunnyja Omoregija in Valona Ahmedija. Zadnja tretjina tekme je bila izjemno zanimiva. V 65. minuti je Tavares pred gol podal uporabno žogo, Sallalich pa je bil prepočasen, da bi jo poslal v gol.

Končno je v 68. minuti Tavares znova dokazal, zakaj je ljubljenec mariborskega občinstva. Po akciji Sallalicha je žoga prišla do njega, preigral je celjsko obrambo in iz bližine domače popeljal v vodstvo. Eno minuto kasneje je Željko Filipović zadel vratnico. V 72. minuti je Hosman ubranil Tavaresov strel iz bližine. Ko so gledalci vzklikali Brazilcu, je v nasprotnem napadu Ivan Firer s strelom z 20 metrov stresel prečko.
V 77. minuti bi Sallalich lahko odločil tekmo, a je njegov strel z glavo iz bližine Hosman rešil z odbojem v kot. Zadnje minute so potekale na polovici domačih, toda Celjani niso našli poti do gola. Bajde je v sodnikovem podaljšku celo zadel vratnico.
Maribor bo v 6. krogu v nedeljo gostil Olimpijo, Celje pa bo v ponedeljek gostilo Zavrč.


MARIBOR - CELJE 1:0 (0:0)

Maribor - stadion v Ljudskem vrtu. 3500 gledalcev, sodniki: Drečnik (Hrastnik), Rojko (Logatec) in Povšnar (Zagorje).
Strelec: 1:0 Tavares (68.).
MARIBOR: Handanović, Bohar, Gigli, Šuler, Viler, Vršič (od 46. Bajde), Kabha, Filipović, Sallalich (od 81. Hotić), Ibraimi, Mendy (od 46. Tavares).
CELJE: Hosman, Pišek, Klemenčič, Soria, Vidmajer, Klapan, Miškić (od 63. Ahmedi), Vrhovec, Esteves (od 75. Mršić), Težak (od 53. Omoregie), Firer.
Rumeni kartoni: Filipović, Tavares; Pišek, Klemenčič.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike