atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 12.08.2015 20:29:07

Če bi bila vsaka gostujoča,...

Aleš Vidmar
Nogometaši novomeške Krke so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:4 (0:2).

Novomeščani še naprej ostajajo brez domače točke v prvenstvu. Tokrat so morali priznati premoč Domžalam, ki so se pobrale po porazu proti Rudarju in tudi po zaslugi dveh zadetkov Matica Črnica prišle do tretje zmage v sezoni.

Gledalci so videli zelo živahen prvi polčas s precej priložnostmi. Prvo resno so zapravili gosti v 14. minuti, ko je Benjamin Morel iz bližine žogo poslal čez gol. Pet minut pozneje je Matic Črnic za malo zgrešil z dobrih 15 metrov, v 20. minuti pa je bil na drugi strani le malce prepozen Enes Novinić.

V 29. minuti so gosti povedli. Žan Majer je z odlično podajo na desni strani našel Nejca Skubica, najboljši podajalec lige je pobegnil domači obrambi in podal pred gol, kjer je Matej Podlogar v padcu žogo poslal v mrežo.

Štiri minute pozneje so Domžalčani spet izigrali obrambo Krke, Morel je za hrbtom domače obrambe našel Aladina Šišića, ki je s 13 metrov meril iz obrata, a je zadel levo vratnico.

V 42. minuti je od daleč močno sprožil Leo Ejup, vratar Domžal Nejc Vidmar pa je z nekaj težavami žogo ukrotil. Tik pred koncem polčasa je Črnic podvojil domžalsko prednost, potem ko je zadel s 25 metrov v zgornji levi kot vrat gostov.

Isti igralec je bil uspešen tudi v 58. minuti. Lucas Horvat je prišel do žoge na polovici Krke in podal do Morela, ta je prodrl do kazenskega prostora in žogo poslal do osamljenega Črnica, ta pa je s približno 13 metrov natančno meril v zgornji levi kot vrat nemočnega Miodraga Mitrovića.

V 66. minuti so domači dvakrat prek Filipa Dangubića in Žige Kastrevca ogrozili Vidmarja, a je ostalo pri zanesljivem vodstvu gostov. To bi lahko bilo še izdatnejše, saj je v 79. minuti Antonio Mance streljal točno v Mitrovića, v 85. minuti je Črnic zadel le vratnico, v 87. minuti pa se je Mitrović izkazal po poskusu Marka Alvirja.

Tik pred koncem tekme pa je Črnic spet nevarno meril s 25 metrov, izkazal se je Mitrović, Mance pa je nato v gneči po kotu z glavo zadel za končnih 4:0.

Krka bo v 6. krogu v soboto gostovala v Krškem, Domžale pa bodo gostile Gorico.

KRKA - DOMŽALE 0:4 (0:2)

Novo mesto - stadion Portoval. 300 gledalcev, sodniki: Ponis (Koper), Vidali (Gračišče) in Lunežnik (Zgornja Ložnica).
Strelci: 0:1 Podlogar (29.), 0:2 Črnic (45.), 0:3 Črnic (58.), 0:4 Mance (90.).
KKRA: Mitrović, Vučkić, Fuček, Novinić, Mojstrović, Ejup (od 79. Gliha), Dežmar, Marotti, Welbeck-Maseko, Perić (od 61. Kastrevec), Marjanović (od 61. Dangubić).
DOMŽALE: Vidmar, Skubic, Zec, Črnic, Podlogar, Šišić (od 63. Mance), Horvat, Trajkovski, Dobrovoljc, Majer (od 81. Alvir), Morel (od 73. Juninho).
Rumeni kartoni: Trajkovski, Horvat, Majer, Dobrovoljc.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike