Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 12.08.2015 20:36:26

Hoteli enajstmetrovko, dobili dva rdeča

Grega Wernig
Nogometaši velenjskega Rudarja in Krškega so se v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Velenjčani bodo tokrat s točko proti Krškemu kar zadovoljni, posebej zaradi dejstva, da so ves drugi polčas igrali kar z dvema igralcema manj. Toda v obrambi so bili dovolj zbrani in čvrsti, da so obdržali vsaj neodločen izid iz prvega polčasa.

Čeprav so gosti odločneje začeli tekmo, pa so v 12. minuti povedli domači. Rhema Chukwudiamara Obed je nespretno podal žogo proti svojemu vratarju, prestregel jo je Luka Prašnikar in jo z lobom poslal čez Marka Zalokarja v mrežo. Za Prašnikarja je bil to že četrti zadetek v sezoni.

Sledilo je obdobje brez posebnih nevarnosti za ena ali druga vrata, v 33. minuti pa so Krčani izenačili. Dejan Urbanč je izvedel prosti strel, Bojan Đukić pa z glavo zadel za 1:1. Zadnjo priložnost v prvem delu je zapravil Prašnikar, ki je iz bližine slabo streljal z glavo.

Tik pred koncem polčasa pa sta trčila Milan Kocić in Zalokar. Domači so zahtevali enajstmetrovko, ki pa je niso dobili, zato pa so po dolgi prekinitvi (polčas se je zavlekel za deset minut) dobili dve izključitvi. Druga rumena kartona sta prejela Ivan Knezović in Stjepan Babić.

V drugem polčasu je bilo precej manj razburljivo, Krško je imelo pobudo, ki je bila jalova, Velenjčani pa so se pričakovano povlekli nazaj in čakali na protinapade. Kljub izdatni številčni prednosti Krčanom ni uspelo streti velenjskega obrambnega zidu, poskušali so predvsem s podajami v globino, a te niso zalegle. Priigrali si niso praktično niti ene zrele priložnosti več.

Rudar bo v 6. krogu v soboto gostoval v Kopru, Krško pa bo gostilo Krko.

RUDAR - KRŠKO 1:1 (1:1)

Velenje - stadion Ob jezeru. 1000 gledalcev, sodniki: Borošak (Spodnji Duplek), Klančnik (Slovenj Gradec) in Friš (Sladki Vrh).
Strelca: 1:0 Prašnikar (12.), 1:1 Đukić (33.).
RUDAR: Radan, Kašnik, Trifković, Prašnikar (od 78. Krcić), S. Babić, Kocić (od 46. Žitko), Bolha, Ihbeisheh, Knezović, Jahić, M. Babić (od 90. Tolimir).
KRŠKO: Zalokar, Petric, Volarič (od 75. Bučar), Jurečič (od 58. Rujović), Poljanec, Sikošek, Urbanč, Drnovšek, Čeh, Obed (od 46. Slivšek), Đukić.
Rumeni kartoni: Knezović, Radan, S. Babić, M. Babić, Ihbeisheh; Jurečič, Petric.
Rdeča kartona: Knezović (45.), S. Babić (45.).

Članki iz rubrike