državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
0 08.08.2015 22:26:27

Pravi praznik v Krškem po ljubljanskih notah

alesfevzer.com
Nogometaši Krškega so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:2 (0:1).

Ljubljančani so imeli v zadnjih dveh krogih težave z realizacijo, saj so bili edina ekipa, ki v tem obdobju ni dosegla zadetka. Tokrat pa je Olimpija, ki je prevladovala v drugem polčasu, znala svoje priložnosti izkoristiti in priti do druge zmage. Ta jo je na lestvici potisnila tik pod vodilno Gorico. Na drugi strani je Krško, ki je bilo pred številnimi glasnimi navijači zelo živahno v prvem polčasu, doživelo drugi poraz in je šesto s točko manj od ljubljanske ekipe.

Ljubljančani so imeli v uvodu tekme pobudo, prvo resnejšo priložnost pa so zapravili domači, David Poljanec je v 14. minuti meril le malo mimo ljubljanskih vrat. V 23. minuti je z 20 metrov poskusil še Žiga Jurečič, a meril malce previsoko. V 38. minuti pa so Ljubljančani, ki dotlej niso imeli pravih idej v napadu, povedli. Darijan Matić je žogo pripeljal pred vratarja, jo tudi z nekaj sreče potisnil do Ricarda Alvesa Coelha Da Silve, ta pa je nato s približno desetih metrov zadel za 1:0.

krsko olimpija 2
alesfevzer.com

Takoj zatem so dvakrat zagrozili domači nogometaši, najprej Tim Čeh, Aleksander Šeliga je žogo odbil v kot, po kotu pa je nov poskus Krčanov, natančneje Bojana Đukića, z golove črte odbil Aljaž Krefl.

V uvodu drugega dela je pobudo imela Olimpija, ki pa si kake resne priložnosti ni priigrala. V 63. minuti pa je dosegla še svoj drugi gol. Andraž Šporar je žogo dobil na desni strani malce zunaj kazenskega prostora, prodrl bližje golu, močno streljal po tleh, domači vratar Marko Zalokar pa ni posebej dobro reagiral in žogo spustil v mrežo. Po tem golu je bila tekma odločena, tudi pravih priložnosti ni bilo več, tako da so se Ljubljančani veselili zmage.

krsko olimpija
alesfevzer.com


Krško - Olimpija 0:2 (0:1)

* Stadion Matije Gubca, gledalcev 2500, sodniki: Glažar (Ptuj), Skok (Kidričevo) in Bezjak (Gorišnica).
* Strelca: 0:1 Alves (38.), 0:2 Šporar (63.).
* Krško: Zalokar, Petric, Volarič, Jurečič, Poljanec, Sikošek, Čeh (od 65. Slivšek), Drnovšek, Rujović (od 78. Bučar), Obed, Đukić.
* Olimpija: Šeliga, Krefl, Bajrić, Kelhar, Mitrović, Matič, Alves (od 46. Kapun), Mimoun (od 79. Vukčević), Šporar, Zajc, Henty (od 73. Golubar).
* Rumeni kartoni: Drnovšek; Bajrić, Alves, Matić, Henty.
* Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike