Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.08.2015 20:28:45
Deli članek:

Angleško prvenstvo: Chelsea z igralcem manj do točke (video)

Reuters

Prva tekma prvega kroga angleškega prvenstva med Manchester Unitedom in Tottenhamom se je končala z zmago domačinov. Chelsea le remiziral s Swanseajem.

Varovanci Joseja Mourinha so imeli niti igre v svojih rokah, prav tako pa tudi vodstvo z 2:1. Nato pa je belgijski vratar Thibaut Courtois podrl Gomisa, za kar si je prislužil rdeči karton, Swansea pa je za nameček uspešno izvedel strel z bele točke.2:2 je nedvomno rezultat, ki je bolj razveselil Valižane. 

PRVI IN AVTOGOL
Prvi strelec v sezoni 2015/2016 je postal nogometa Tottenhama Kyle Walker, ki pa je na svojo nesrečo in veliko veselje domačih navijačev žogo v 22. minuti tekme poslal v lastno mrežo. To je bil na koncu tudi edini zadetek na tekmi ekip, ki tudi letos merita zelo visoko. 

Reuters


Rdeči vragi so tekmo začeli brez španskega vratarja Davida de Gee, ki po besedah trenerja Louisa van Gaala z glavo ni pri stvari, kar je še podžgalo govorice o tem, da naj bi Španec svojo kariero nadaljeval pri madidskem Realu. Namesto njega je bil v vratih Argentinec Sergio Romero, ki je predvsem v zadnjih minutah tekme, ko je Tottenham pritiskal in iskal zadetek za izenačenje, odlično opravil svoje delo.