902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 08.08.2015 12:25:27

DOMŽALE - RUDAR: Ko je nastop vreden 4000 evrov

Grega Wernig
Dvoboj Domžal in Rudarja sam po sebi ne bi bil nič posebnega, če ne bi v vrstah Velenjčanov igral nogometaš, ki je zelo tesno povezan z Domžalčani. Nogometaš, zaradi katerega bo obračun ob Kamniški Bistrici vseeno nekaj posebnega, tudi zaradi tega, ker njega na zelenici ne bo.

Govorimo seveda o Mateju Eteroviću, napadalcu knapov, ki v Velenju igra s statusom posojenega nogometaša Domžal. Enaintridesetletni v Splitu rojeni nogometaš, ki je bil v sezoni 2013/14, ko je nosil dres Rudarja, najboljši strelec prve lige, se je po neuspešni epizodi v Iranu, kjer je branil barve Paykana, januarja letos vrnil v Slovenijo in okrepil vrste Domžal. Čeprav se je v prvem trenutku zdelo, da bo Eterović za Domžalčane, ki so bili po prvem delu sezone celo na prvem mestu na razpredelnici, pomenil veliko okrepitev in da bi se lahko skupaj z njim do konca enakovredno borili za naslov državnega prvaka, se je na koncu razpletlo povsem drugače. Hrvaški napadalec se ob Kamniški Bistrici nikakor ni znašel, v odnosu med njim in trenerjem Lukom Elsnerjem preprosto ni "kliknilo", zato je bil Eterović povsem zapostavljen. Vsega skupaj je v rumenem (in rožnatem) dresu odigral samo osem tekem, na zelenicah je preživel zgolj 415 minut, med strelce pa se ni vpisal. Malo, veliko premalo za nogometaša, ki bi moral biti gonilna sila Domžalčanov. 


(OD)REŠITEV NAŠEL V VELENJU
Po skromni minutaži in skromni polsezoni v Domžalah ni bilo nikakršno presenečenje, da se je Eterović s svojim delodajalcem razšel. Ker Domžalčani prave ponudbe za prodajo hrvaškega nogometaša niso dobili, so sprejeli ponudbo Velenjčanov, ki so si goreče želeli v svoje gnezdo vrniti igralca, ki je ob Jezeru prav blestel. A ker Rudar denarja za odškodnino ni imel, si je Eterovića samo sposodil. Na prvih treh tekmah je Hrvat za Rudarja odigral vseh 270 minut, toda med strelce se še ni uspel vpisati. Na prvi zadetek bo moral Dalmatinec počakati vsaj do srede, ko bo na sporedu peti prvenstveni krog in bodo Velenjčani doma igrali s Krškim, saj danes proti Domžalam ne bo igral. 


PRAVILA TEGA NE PREPOVEDUJEJO
Ne zaradi poškodbe, prepovedi ali česarkoli podobnega, temveč zaradi dogovora med Domžalami in Rudarjem. Kot so nam pojasnili v domžalskem taboru, noben klub ne more prepovedati posojenemu nogometašu igranja na katerikoli tekmi, a seveda lahko v pogodbo vključi določene člene, s katerimi se zavaruje pred tem, da bi jim lasten igralec zabil gol. In prav to so Domžalčani storili, uspeli smo izvedeti, da bi morali Velenjčani, če bi želeli danes računati na Eterovića, svojim tekmecem plačati štiri tisoč evrov, ker pa se knapi ubadajo s številnimi finančnimi težavami, tega seveda ne bodo naredili. Zaradi tega bo moral Rudar svojo prvo točko v novi sezoni loviti brez Eterovića, namesto katerega bo verjetno priložnost dobil Milan Kocić. 
"Čeprav je šele začetek prvenstva, smo se znašli v nepričakovanem položaju. Čas je, da začnemo nabirati točke, in s temi mislimi odhajamo na gostovanje v Domžale. Treba bo odigrati maksimalno osredotočeno in agresivno, saj so Domžale v naletu. Če bomo vsi opravili svoje delo, kot je treba, verjamem, da smo sposobni priti do ugodnega izida," ostaja optimistično razpoložen Luka Prašnikar, z dvema zadetkoma najboljši strelec Rudarja v letošnji sezoni. 

domzale af
alesfevzer.com



OHRANITI VAL ENERGIJE
A če bodo želeli Velenjčani osvojiti prvo točko v novi sezoni, bodo morali odigrati povsem drugače kot na domačem obračunu z Zavrčem, ko so delali zares osnovnošolske napake. Varovanci Luka Elsnerja, ki so v letošnjo sezono vstopili povsem drugače od današnjih tekmecev, bodo zagotovo znali kaznovati vsako slabšo podajo, vsako slabšo odločitev obrambnih nogometašev Rudarja. Čeprav bodo v vlogi absolutnih favoritov, domžalski strateg ostaja previden. "Tekma je nevarna z dveh vidikov. Za njih je to dvoboj za biti ali ne biti. Ko je moštvo v težkem položaju in nujno potrebuje točke, je za nasprotnika izredno nevarno. Po drugi strani moramo mi ohraniti val energije, ki smo ga ustvarili v Stožicah. Ne smemo misliti, da je s temi tremi tekmami cikel končan. Vse prej kot to," je v najavi tekme povedal Elsner, ki je lepe besede našel tudi za nasprotnike: "Zgodba Rudarja je podobna kot lani. Dolgo časa je lovil svojo formo in iz tekme v tekmo postajal boljši. Tudi v letošnji sezoni je začel skromno, a se forma stopnjuje. Proti Zavrču je kljub porazu že pokazal obrise ekipe, ki lahko škoduje vsakemu tekmecu."

Članki iz rubrike