Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
08.08.2015 09:19:21
Deli članek:

Rapid zavrnil dve ponudbi za Berića

Grega Wernig

Robert Berić na začetku nove sezone znova blesti v dresu Rapida. Nazadnje je bil v soju žarometov v torek, ko je načel mrežo Ajaxa in utišal več kot 50 tisoč navijačev na amsterdamski Areni ter prispeval levji delež k senzaciji dunajskih zeleno-belih.

Medtem so dobili tudi tekmeca v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, ovira na poti do sanj oziroma skupinskega dela najprestižnejšega tekmovanja je ukrajinski Šahtar.

Seveda pa odlične predstave in učinkovitost krškega napadalca še naprej vznemirjajo številne klube, ki bi radi napadalca takšnega kalibra privabili v svoje vrste. O zanimanju Readinga smo že poročali, toda vodilni možje angleškega drugoligaša so ponujali premalo in dobili »košarico«, vendar se zaradi tega niso vdali v usodo. Po naših informacijah so se vnovič oglasili v avstrijski prestolnici z novo ponudbo. Tokrat so pripravljeni odšteti 4 milijone evrov, a so naleteli na novo zavrnitev. Pri Rapidu menda vztrajajo pri tem, da so pogovore pripravljeni začeti šele pri petih milijonih. Od takšnega stališča jih ni odvrnil niti angleški dodatek v obliki 20-odstotnega deleža pri naslednjem prestopu slovenskega reprezentanta. Predstavniki Readinga so nad takšnim razpletom kakopak razočarani, v teh dneh pa naj bi razmislili, ali bodo poslali še bogatejšo ponudbo.

VZTRAJA PRI ODHODU
Iz zelo zanesljivega vira smo izvedeli, da je Rapid v petkovem popoldnevu zavrnil še enega snubca Roberta Berića. Uradno ponudbo je poslal Saint-Etienne, klub z izjemno dolgo ter bogato tradicijo in še vedno rekorder po številu naslovov francoskega prvaka je pripravljen odšteti tri milijone evrov. To je premalo, ampak tudi zeleno-beli, ki slovijo po izjemnih navijačih, naj še ne bi vrgli puške v koruzo. Poskusili bodo znova ...

Po vseh teh dogajanjih skuša Robert Berić ostati miren, kar pa naj bi mu uspevalo vse težje. Še več, dobili smo namig, da se je zdaj dokončno odločil, da želi zamenjati klubske barve in se lotiti novega izziva. Najraje v Franciji s prepričanjem, da bi ligue 1 pozitivno vplivala tudi na njegov nadaljnji igralski razvoj, hkrati bi seveda imel finančno precej močnejšo pogodbo. Kako se bo v novonastalih razmerah odzval Rapid? Bo vztrajal pri svojem tudi za ceno nezadovoljnega igralca ali bo na koncu vendarle pripravljen na kompromis?