902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

alex volasko Njena.si

Alex Volasko in Lara o svoji zvezi: Ljubezen je ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 08.08.2015 10:32:45

KRŠKO - OLIMPIJA: To bo praznik, kakršnega še ni bilo

Grega Wernig
Če bi lahko prodali deset tisoč vstopnic, bi verjetno jih. Poraz v Mariboru vročice v Krškem ni prav nič umiril. Še višja je, kot je bila. Tudi zaradi nasprotnika, ki kot naslednji prihaja v nuklearno mesto. Olimpija je magnet, ki je poskrbel, da bo stadion Matije Gubca danes ob 20.15 pokal po šivih.

Poraz z 1:4 bi marsikoga potrl, ne glede na to, ali bi ga doživel proti aktualnemu prvaku. Toda čeprav so se Krčani iz Ljudskega vrta vrnili potolčeni in s prvim porazom v novi sezoni, je stanje duha v taboru novega prvoligaša še vedno izjemno visoko. "Ne, poraz nas ni prizadel. Saj ne, da smo se že vnaprej sprijaznili z njim, toda dejstvo je, da smo realni, zavedamo se svojih sposobnosti. Maribor pa … Hja, vijoličasti so kvalitetni, res kvalitetni. Zato smo že naslednji dan pozabili na poraz. Izkušnje pa bodo ostale," pravi trener Krškega Tomaž Petrovič, ki se tudi pred obračunom z Olimpijo zaveda, kdo je v vlogi favorita. "Za Olimpijo velja enako kot za Maribor. Gre za zasedbo, v kateri kar mrgoli vrhunskih nogometašev. Res je, da bosta manjkala kaznovana Rok Kronaveter in Matic Fink, toda ne slepimo se, da nam bo zaradi tega kaj lažje. Priložnost bo dobil nekdo s klopi, ki bo bržčas še bolj motiviran, še bolj željan dokazovanja. Zato se tudi nismo kaj prida ukvarjali z Olimpijo. Bolj sami s sabo," priznava Petrovič, ki je predstavil tudi okviren bojni načrt: "Zapreti vse poti do svojega gola. A to je lažje reči kot narediti (smeh). Bolj realna je misel, da bomo poskušali prejeti kar najmanj zadetkov in jih hkrati kar največ dati. Olimpija je v napadu še posebej močna, mi pa se ji bomo poskušali kar najbolje postaviti po robu." Kot rečeno, tribune bodo polne, to bo za domače nogometaše zgolj dodatna spodbuda. "Za spektakel se ni treba bati. Med tednom je bilo v mestu čutiti ogromno navdušenje, ki se bo preneslo tudi na tribune. Igrati nogomet v takšnem vzdušju je tudi smisel tega športa. Vem, da bodo fantje dali vse od sebe. Ali bo to dovolj, pa bomo šele videli. Včasih se izide, včasih ne," je še pristavil Petrovič, ki nima omembe vrednih kadrovskih težav.

986-10-horic sporar af


BILO BI NESPOŠTLJIVO
Če Krčanov poraz v Mariboru ni prizadel, so bili Ljubljančani po nepričakovanem neuspehu na tekmi z Domžalami še kako poklapani. Toda časa za obžalovanje ni, generalni direktor zeleno-belih Ranko Stojić je dal nogometašem med tednom jasno vedeti, da se morajo nemudoma pobrati in že v Krškem pokazati povsem drugačen obraz. Besede so bile seveda namenjene tudi trenerju Marijanu Pušniku, ki pa bo tokrat bolj postranski opazovalec. Zaradi kazni ga na klopi ne bo, zato pred tekmo ni želel govoriti z mediji. Namesto njega je v ospredje stopil njegov pomočnik Oliver Bogatinov in takole strnil misli pred drugim gostovanjem v sezoni: "Če bi rekel, da nas čaka lahka tekma, bi bilo to preveč nespoštljivo do nasprotnika, ki je na dveh domačih tekmah dosegel dve zmagi in ob tem ni prejel niti enega gola. Zato bom rekel, da nas čaka zahteven obračun, nasproti nam bo stala organizirana in borbena zasedba Krškega, ki bo naredila vse za to, da bodo točke spet ostale doma."

Za Olimpijo je neugodno, da bosta manjkala kaznovana Rok Kronaveter in Matic Fink, a hkrati bosta zaradi tega priložnost dobila dva druga, ki do zdaj nista igrala veliko. "Imamo dovolj dolgo klop. Oba bomo jasno pogrešali, toda to ne sme biti izgovor. Potegniti moramo najbolje iz tega, kar imamo na voljo. Imamo pa še precej nogometašev," pravi Bogatinov. Za zmaje bi bil idealen recept, da bi zgodaj dosegli zadetek; dejstvo je, da bodo Krčani iz minute v minuto bolj leteli na krilih navijačev, če bodo v rokah držali pozitiven rezultat. "Čaka nas izjemno motiviran nasprotnik, ki je v nasprotju s pričakovanji odlično vstopil v svojo prvo sezono med prvoligaši. Ostati moramo mirni in zbrani vseh 90 minut. Ne bo nam lahko, vendar želimo in pričakujemo nove tri točke. Vse razen zmage bi bil velik polom," poudarja izkušeni vezist Darijan Matić, medtem ko je Bogatinov za konec še pristavil: "Moram priznati, da mi je všeč, kako igrajo Krčani. Všeč sta mi njihova miselnost in to, da igrajo napadalno ter da so okostje zgradili s pomočjo domačih nogometašev. Na prvoligaški poti jim želim veliko sreče, želim jim, da bi si priigrali obstanek v ligi. A hkrati upam, da se jim bo v naslednjem krogu zataknilo."

Članki iz rubrike