mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 30.04.2015 08:35:15

Zavestno trpljenje

Grega Wernig
Dve zmagi Maribora in dva neodločena izida.

Takšen je izkupiček večnih derbijev v tej sezoni, na včerajšnjem pod Kalvarijo so bili vijoličasti najbolj prepričljivi. Zlasti v zadnjih dvajsetih minutah, ko so kar trikrat zatresli mrežo Olimpije za prestižni uspeh.


"Derbi je bil vreden svojega imena, vabljiv za gledalce, ponudil je marsikaj. Kot ekipa smo bili na visoki ravni. V prvem polčasu smo do gola prevladovali in tudi po vodstvu imeli dva ali tri obetavne položaje, nakar smo tekmecem dovolili izenačenje, po katerem se je Olimpija dvignila in vzpostavila ravnovesje. V nadaljevanju smo bili kolektivno izjemni, kar nam je prineslo uspeh. Kljub vsem težavam, s katerimi smo se ubadali v preteklem obdobju, smo se odločili za tri napadalce. V takšni postavitvi, z rombom v zvezni vrsti, smo na zadnjih dveh preizkušnjah delovali dobro in tudi tokrat smo. Sicer smo trpeli v obrambi, a to smo vedeli, na to smo bili pripravljeni. Fantje so garali in se žrtvovali eden za drugega, takšen pristop nam je prinesel prestižno zmago za nov korak proti želenemu cilju," je bil Ante Šimundža po pomembnem uspehu razumljivo zadovoljen.

Obraz Darka Karapetrovića je razkrival drugačno stanje duha. "Težko je govoriti po takšnem porazu. Še zlasti, če se zgodi v Ljudskem vrtu. A tudi ko se, je treba dvigniti glave in iti naprej. Do 70. minute je bila naša podoba dobra, veliko smo tekli, nato pa smo Mariborčanom podarili drugi gol, po novem zaostanku se nam ni uspelo več pobrati. Poskušali smo, toda preprosto ni šlo," je dejal trener Olimpije in pojasnil, da je edinega ljubljanskega strelca Kenana Bajrića zamenjal zaradi poškodbe.

909-56-karapetrovic acimovic radosavljevic
Grega Wernig
Veliki junak obračuna je bil dvakratni strelec Damjan Bohar. "Za nami je težka, borbena tekma. Vseskozi smo 'lomili' tekmeca in ga naposled 'zlomili', ponesli so nas tudi navijači. Odigrali smo ekipno, pomagali eden drugemu. Borili smo se po najboljših močeh, se žrtvovali za moštvo, ko je tako, mora priti tudi rezultat," je povedal vihravi Prekmurec, izkušeni Aleksander Rajčević, ki je postavil končni izid, ob slavju je že začel razmišljati tudi o prihajajočih izzivih: "Močno upam, da bomo zdržali v takšnem ritmu, a se hkrati zavedamo, da so pred nami zahtevne preizkušnje. Toda če bo naša podoba takšna, kot je bila proti Olimpiji in Radomljam, se nam ni treba bati. Drži, pred tem se nam je pripetil manjši padec, kar se dogaja tudi največjim ekipam. Najpomembnejše je spoznanje, da smo se pobrali."

Nogometaši Olimpije razočaranja niso mogli skriti. "Do približno 70. minute smo bili enakovredni, nato smo dobili drugi gol po lastni napaki, potem je šlo vse le še navzdol, česar si ne bi smeli dovoliti. Maribor je vse to znal izkoristiti in dokazal, da ni zaman na vrhu lestvice," se je na dogajanja na zelenici Ljudskega vrta ozrl Darijan Matić.

Članki iz rubrike