Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

nu
nu
0 29.04.2015 22:16:01

Gorica še šestič zapored praznih rok

Nikola Miljković
Nogometaši Luke Koper so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:0 (1:0).

Primorski obračun se je v skladu s tradicijo zadnjih tekem spet končal z zmago Koprčanov. Novogoričani so na Bonifiki izgubili že šestič zaporedoma, kljub porazu pa ostajajo osmi na prvenstveni lestvici. Koprčani so s točko zaostanka mesto za šestouvrščenim Rudarjem.

Koprčani so šli v tekmo v nekoliko pomlajeni sestavi. Prvi so tudi zares zagrozili. V 15. minuti je Domen Črnigoj po lepem protinapadu streljal proti vratom gostov, vendar je bil Grega Sorčan na pravem mestu. Gosti iz Nove Gorice so bili nevarni predvsem prek Dejana Žigona v 17. in 22. minuti, a se nekdanji vratar Novogoričanov Vasja Simčič ni pustil premagati.

koper gorica 3
Nikola Miljković

Zadetek so gledalci videli v 41. minuti, ko je z leve strani podal Patrik Posavac, na pravem mestu pa se je znašel najizkušenejši domači nogometaš Jaka Štromajer in žogo potisnil v mrežo gostov.

Odločitev o zmagovalcu je padla takoj po začetku drugega polčasa. Marko Krivičić je izvedel kot z leve strani, najvišji v skoku pa je bil Damir Hadžić, ki je z glavo premagal Sorčana.

Oba trenerja sta nato opravila nekaj menjav. Rezervist pri gostih Blessing Eleke je v 70. minuti lepo podal z desne strani pred domača vrata, žogo po strelu Luke Majcna s petih metrov pa je Simčič odbil v kot.

Koprski vratar je bil v glavni vlogi tudi v 88. minuti, ko je drugi rezervist Alessio Innocenti dobro meril z 18 metrov, a je koprski vratar žogo izpod prečke izbil v kot.

koper gorica 2
Nikola Miljković


Luka Koper - Gorica 2:0 (1:0)

Stadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Žganec (Ljubljana),Rojko (Logatec) in Povšnar (Zagorje).
Strelca: 1:0 Štromajer (41.), 2:0 Hadžić (47.).
Luka Koper: Simčič, Andrejašič (od 84. Smrtnik), Gregorič, Črnigoj, Posavac, Krivičić, Hadžić, Palčič, Štromajer (od 73. Galešić), Pučko, Peshevski (od 53. Lotrič).
Gorica: Sorčan, Vetrih (od 80. Johnson), Širok, Majcen, Žigon, Palumbo, Jogan, Ruggiero (od 63. Innocenti), Pasqualini, Martinović (od 55. Eleke), Slivka.
Rumeni kartoni: Peshevski; Martinović, Majcen.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike