zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 29.04.2015 22:14:29

Domžale ob točke in drugo mesto

Grega Wernig
Domžalski nogmoetaši so v 30. krogu domačega prvenstva na domačem terenu zabeležili nepričakovan poraz.

Še enkrat se je pokazalo, da Zavrčani ne ležijo Domžalčanom. Zavrč je v Domžalah slavil že v 12. krogu, izbrance Luke Elsnerja premagal tudi v 21. krogu, zdaj pa si je po zaslugi prvega polčasa priigral nov domžalski skalp. Če zmaga Zavrču ne pomeni veliko, saj je trdno v sredini lestvice, pa je nov poraz udarec za Domžale, ki si želijo končati vsaj na "evropskih" mestih. Poraz jih je z drugega pahnil na tretje mesto na lestvici, dve točki zaostajajo za drugouvrščenimi Celjani, imajo pa štiri točke pred četrtouvrščeno Olimpijo.

Domači so že v prvi minuti poskusili s strelom, s 25 metrov je z volejem sprožil Benjamin Morel, a meril malo mimo desne vratnice. Gostitelji so pet minut pozneje po Morelovi podaji prišli do nove priložnosti in tudi zadetka, ki ga je dosegel Slobodan Vuk, a po mnenju sodnikov iz prepovedanega položaja. Le dve minuti zatem pa so gosti povedli.

Jure Matjašič je prodrl po desni strani, prišel v kazenski prostor, kjer je podal v sredino. Vratarju Nejcu Vidmarju žoge ni uspelo ustaviti, tako da se je ta od Dejana Polića odbila čez golovo črto. Domžalčani so izenačili v 22. minuti. Darko Zec je za hrbtom branilcev Zavrča iskal Morela. Žoga se je odbila od enega od gostujočih igralcev, tako da je imel Francoz prosto pot proti vratom. Z rutiniranim strelom je žogo mimo vratarja Nikole Petrovića poslal v mrežo.

Toda gosti so nato udarili še siloviteje. Doris Kelenc je v 24. in 27. minuti poskrbel za 3:1. Najprej je zadel z močnim strelom z dobrih 20 metrov, nato pa je tudi z nekaj sreče v mrežo preusmeril še žogo po Matjašičevi podaji z desne strani kazenskega prostora.

Domači so znova poskusili v 33. minuti, ko je Matic Črnic streljal s "škarjicami", toda Petrović je bil na mestu, tako kot Vidmar po poskusu Sebastijana Antića dve minuti pozneje. Do konca polčasa so domači še dvakrat streljali, a ne Zec ne Morel nista bila dovolj natančna, da bi ugnala Petrovića.

Gostitelji so bili kar nevarni tudi v uvodu drugega polčasa, sprožili nekaj strelov, a nobenega dovolj dobrega za znižanje zaostanka. V 65. minuti pa so gosti ostali brez Sanina Muminovića, ki je po prekršku nad Žanom Majerjem dobil drugi rumeni karton in moral iz igre.



Domači so to hitro številčno prednost unovčili v 73. minuti, ko je Morel na desni strani našel Nejca Skubica, na bližnji vratnici pa je njegovo podajo izkoristil Matej Podlogar. Do konca tekme so Domžalčani še kar nekajkrat poskusili z zaključnimi streli, toda niti eden ni bil takšen, da bi domačim prinesel vsaj točko.

Domžale bodo v 31. krogu v soboto gostile Rudar, Zavrč pa Krko.


Domžale - Zavrč 2:3 (1:3)

Domžale - Športni park, gledalcev 400, sodniki: Ponis (Koper), Patarić (Izola) in Prelog (Preddvor).
Strelci: 0:1 Polić (8.), 1:1 Morel (22.), 1:2 Kelenc (24.), 1:3 Kelenc (27.), 2:3 Podlogar (73.).
Domžale: Vidmar, Skubic, Zec (od 46. Šišić), Vuk (od 67. Podlogar), Črnic (od 41. Eterović), Trajkovski, Dobrovoljc, Majer, Juninho, Morel, Korun.
Zavrč: Petrović, Bogdan, Cvek, Muminović, Polić, Kelenc (od 77. Grezda), Antić, Zorko (od 89. Petanjek), Đukić, Matjašič (od 77. Korošec), Novoselec.
Rumeni kartoni: Eterović, Juninho; Novoselec, Matjašič, Muminović, Grezda.
Rdeči karton: Muminović (65.).
Galerija

Članki iz rubrike