Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

dm
dm
0 04.04.2015 17:51:24

V prvem kot Hirscher, v drugem v drugem kot Kürner

Drago Wernig - TAKA
V letošnji sezoni sta se Maribor in Krka pred današnjo tekmo pomerila že štirikrat in prav vsakič je bil razplet enak. Vijoličasti so zmagali dvakrat v prvenstvu in obakrat v četrtfinalu pokala. Pravzaprav je bil od vrnitve Krke med prvoligaše razplet čisto vsakič enako. Mariborčani še niso oddali niti ene same točke. Do danes …

Štajerci so v spomladanski del sezone krenili odlično, zaostanek za Domžalami hitro spremenili v vodstvo na razpredelnici in domači obračun proti Dolenjcem so pričakovali na krilih štirih zmag in enega remija na petih tekmah v letu 2015.

Kljub zelo dobrim rezultatom so bili deležni kar nekaj upravičenih kritik, da je njihova igra pragmatična in ne preveč lepa za gledalce. Strateg vijoličastih se je morda tudi zaradi teh kritik tokrat odločil, da proti predzadnjemu klubu na lestvici začne s kar tremi napadalci – Tavares, Zahović, Mendy – in jim priključi tudi zelo ofenzivnega Sallalicha. Zaradi zobobola ni mogel računati na Agima Ibraimija, v nasprotnem primeru bi se znalo zgoditi, da bi tudi makedonski reprezentant dobil priložnost od prve minute.

Hrabra taktična poteza se je 43-letnemu nekdanjemu napadalcu Maribora izplačala. Vijoličasti so od prve minute narekovali ritem igre in od prvega sodnikovega žvižga so bili zelo nevarni. Na trenutke se je zdelo, da so mariborski nogometaši na smučišču in da so gostje v belih dresih samo slalomski količki, mimo katerih so Mendy, Mejač in Tavares nekajkrat odbrzeli s polno hitrostjo kot Marcel Hirscher, Felix Neureuter in Aleksander Horošilov.

maribor krka
Drago Wernig - TAKA

Kljub odličnim prodorom so bili vedno znova ob zaključku akcij nekoliko nenatančni, bodisi ob strelih bodisi ob zaključnih podajah, tako da so Dolenjci z izrazito defenzivno igro uspeli obdržati rezultat 0:0. Preko nevarnega Fučka so uspeli celo zapretiti Handanoviću, a zadeti jim ni uspelo.

So pa uspeli svojo terensko premoč kronati vijoličasti, odličen predložek s kota je poslal Janža, najvišji pa je bil v skoku Šuler, ki je zadel za 1:0. Tudi po vodstvu so bili Mariborčani podjetnejši, Dervišević bi iz ugodnega položaja skorajda moral zadeti, toda Mitrović je njegov strel ubranil. Na drugi strani je po strelu Fučka in odbiti žogi Handanovića Šuler v zadnjem trenutku žogo izbil pred Kastrevcem in na odmor se je odšlo z 1:0.

Po prihodu iz garderob pa kot da bi na igrišče stekli povsem drugi nogometaši. Če se izrazimo v smučarski prispodobi, nismo več gledali Hirscherja in ostalih mojstrov, temveč Matica Skubeta in Miho Kürnerja. Mariborčani so začeli katastrofalno, popolnoma razglašeno in nemotivirano, kar se jim je maščevalo. Krka je po predložku Fučka in strelu z glavo Kastrevca prišla hitro do izenačenja. A to še ni bilo vse. Že nekaj trenutkov kasneje so lekarnarji vodili. V kazenskem prostoru vijoličastih je z roko igral Rajčević in glavni delivec pravice Glažar je pokazal na belo točko. Zanesljivo je kazenski strel izvedel Palić.

tavares krka
Drago Wernig - TAKA

Tu pa so se težave Štajercev šele začele. V 62. minuti je namreč moral pod predčasno prho Šuler, ki je prejel še drugi rumeni karton zaradi prekrška v zračnem dvoboju, a občutek ostaja, da sta bila oba rumena kartona dosojena prestrogo. Veliko prestrogo.

Mariborčani so se tako v lovljenje rezultata podali številčno oslabljeni, kar je njihovo nalogo še otežilo. Kljub igralcu več so se gostje odločili še za bolj zgoščeno igro v obrambi in vijoličasti so le stežka prihajali do priložnosti. V 80. minuti so do nje sicer prišli, a Zahović je z glavo zadel le vratnico.

Dve minuti kasneje pa so vijoličasti prišli do izenačenja. V gneči se je najbolje znašel Tavares in žogo spravil za hrbet Mitrovića. V zadnjih minutah so se na vse kriplje trudili, da bi zadeli še enkrat in ohranili stoodstotni izkupiček proti Dolenjcem, a časa in moči je zmanjkalo … Krka se tako domov vrača z veliko točko, Mariboru pa ostaja tolažba, da tudi najbližji zasledovalec Celje ni uspelo zmagati v Novi Gorici.

MARIBOR – KRKA   2:2 (1:0)

Maribor – Ljudski vrt. 2000 gledalcev. Glavni sodnik: Roman Glažar (Hajdina).
Strelci: 1:0 Šuler (22), 1:1 Kastrevec (48), 1:2 Palić (52, enajstmetrovka), 2:2 Tavares (82)
MARIBOR: Handanović, Mejač, Rajčević, Šuler, Janža, Mertelj (od 59. Vršič), Dervišević, Sallalich (od 59. Bohar), Tavares, Zahović (od 90. Volaš), Mendy. Trener: Ante Šimundža.
KRKA: Mitrović, Rašić, Žižić, Ejup, Vučkić, Mojstrovič (od 77. Dežmar), Fuček (od 81. Novinić), Palić, Welbeck, Perić, Kastrevec (od 68. Ihbeisheh). Trener: Andrej Kastrevec.
Rumeni kartoni: Šuler (47), Sallalich (54); Mojstovič (50), Ejup (67), Mitrović (70), Palić (83)
Rdeči kartoni: Šuler (62, 2. rumeni karton)

Članki iz rubrike