stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

jb
jb
0 04.04.2015 10:20:31

GORICA – CELJE: Tradicija je edini adut domače ekipe

Grega Wernig
Kar 2912 dni je že minilo od zadnje zmage nogometašev Celja v Novi Gorici, kjer bosta tokratna nasprotnika odigrala že 80. medsebojni obračun v 1. SNL.

Statistika je dejansko vse, kar Celja pred današnjo tekmo med kluboma, ki še nikdar nista izpadla iz elitnega razreda slovenskega nogometa, ne postavlja v vlogo favorita. Vse ostalo tehtnico preveša na celjsko stran.

889-11-gorica celje 3 gw
Grega Wernig

Ekipa iz mesta ob Savinji je v boljši formi, ima bolj razigrane posameznike in predvsem deluje v precej bolj urejenem okolju. Tudi v Areni Petrol so imeli pred časom nemalo finančnih težav, a te niti po naključju niso bile tako hude, kot so v tem trenutku novogoriške.

Nogometaši Celja že skoraj osem let niso zmagali v Novi Gorici.

Navijači Gorice dejansko celo trepetajo, ali bo njihov klub sploh prejel licenco za nadaljevanje igranja v 1. SNL. Tudi nogometaši pa so na robu z živci; plačani niso bili že več kot pol leta, naveličani so praznih obljub in predvsem predsednika Roberta Vrtovca. Ko je tako, se je težko motivirati.

889-11-gorica celje 1 gw
Grega Wernig

No, morda pa bodo malce več zagona dobili, ko bodo izvedeli, da se je do zdaj le sedem od 41 tekem med Gorico in Celjem v obmejnem mestu končalo z zmago gostov, kar 21-krat pa so slavili domači. Kot rečeno, statistika je na strani Gorice, vse ostalo pa na strani Celja.

"Gostovanje v Novi Gorici našemu moštvu nekako ne leži, o tem govori tudi več kot sedemletna doba brez zmage na njihovem stadionu. A v nogometu je tako, da pretekli rezultati nikoli ne štejejo, zato se ob prihodu na zelenico ne bomo obremenjevali z negativno tradicijo. Močno motivirani bomo začeli obračun, verjamemo pa, da lahko s pravim pristopom in odločnostjo pridemo do treh točk," je pred gostovanjem dobro razpoložen napadalec Celja Sunny.

889-11-gorica celje 4 gw

Njegov soigralec Igor Jugović je pristavil: "Naša filozofija je znana, z atraktivno igro želimo vnesti nemir pred nasprotnikova vrata. Zavedamo pa se, da nam kljub stanju na lestvici nikakor ne bo lahko, saj se nasprotniki dobro pripravijo na nas, absolutno pa imajo tudi Novogoričani izredno kakovosten kader, s katerim lahko premagajo vsakogar."

Članki iz rubrike