Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

de
de
0 04.04.2015 11:35:37

RUDAR – KOPER: Slab, a hkrati zadovoljiv

Nikola Miljković
Tri točke iz petih tekem ni sicer nič kaj hvale vreden dosežek, a če pri tem ne zabiješ niti enega samega gola, postane kar naenkrat veliko bolj zadovoljiv.

Rezultati Rudarja v spomladanskem delu sezone so čudni. Verjetno se sprašujete, kaj točno to pomeni, toda če pogledate prvih pet krogov po zimskem premoru, boste hitro ugotovili, na kaj merimo.

Velenjčani v letu 2015 na uradni tekmi še niso zabili zadetka! Niti enega! Kljub temu pa imajo na svojem kontu tri točke, za tri remije brez zadetkov. Verjetno ste pomislili, v redu, varovanci Jerneja Javornika so imeli pač v prvih petih tekmah izjemno zahteven razpored in posledica tega je pomanjkanje zadetkov.
Ne, prav nasprotno.

rudar krka gw6
Grega Wernig

Že res, da so doma igrali proti odličnim Domžalam in gostovali pri Olimpiji in da je neučinkovitost v napadu na teh dveh tekmah še nekako opravičljiva, a na preostalih treh tekmah opravičila za nogometaše Rudarja ni. Pomerili so se namreč s tremi najslabšimi ekipami na lestvici, z Radomljami so izgubili z 0:1, s Krko so remizirali z 0:0, proti Gorici pa so v zadnjem krogu doživeli pravi polom in izgubili s kar 0:3.

Reprezentančni premor je za Velenjčane tako prišel v zares pravem trenutku in Javornik ga je s svojimi igralci izkoristil na najboljši mogoči način. Na prijateljski tekmi z nižjeligašem Šoštanjem je želel vrniti nekaj samozavesti svojim napadalcem, in to mu je v popolnosti uspelo. Rudar je slavil s kar 10:0. A saj veste, prijateljske tekme ne štejejo in knapi bodo morali zadetke zabijati predvsem tam, kjer nekaj veljajo.

domzale koper nm00
Nikola Miljković

Prvo priložnost bodo imeli že danes, ko na stadion Ob Jezeru prihaja še en klub, ki je spomladanski del sezone začel bolj skromno, Koper. Primorci so na prvih petih tekmah ob dveh zmagah doživeli tri poraze, enako rezultatsko katastrofo kot Velenjčani pa so Koprčani doživeli v zadnjem krogu proti Krki. Oboji želijo obrniti krivuljo rezultatov, toda za to bo treba začeti zabijati gole

Članki iz rubrike