Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

jb
jb
0 04.04.2015 10:49:50

OLIMPIJA – ZAVRČ: Ne, ni ogrevanje, je naslednja najpomembnejša

Nikola Miljković
Čeprav je uprava Olimpije že začela s prodajo vstopnic za sredin večni derbi z Mariborom, a zmaji v en glas poudarjajo, da razmišljajo le o današnji tekmi z Zavrčem.

Da so vijoličasti za zdaj postavljeni na stranski tir, je povsem logično. Že res, da so obračuni z Mariborom precej bolj prestižna zadeva kot tekme z Zavrčem, toda glede na stanje na lestvici je klub iz Haloz za Olimpijo v tem trenutku vendarle neštetokrat bolj pomemben tekmec.

Zeleno-beli namreč za Mariborom zaostajajo že za enajst točk, medtem ko Zavrču bežijo le za pet točk. Kaj bi jim prinesel morebiten poraz, je kakopak nesmiselno razpredati. Torej, Zavrč ni ogrevanje za Maribor. Toda pri Olimpiji razloga za pesimizem vseeno nimajo. Nogometaši so več ali manj zdravi, tudi najboljši strelec Andraž Šporar je tik pred vrnitvijo na zelenice. Prav tako ni nepomembno, da je Olimpija neporažena na zadnjih treh tekmah, na katerih se je njena mreža zatresla le enkrat.

889-12-stozice
Nikola Miljković

Skratka, obeti so dobri, še toliko bolj, ker je Zavrč na zadnjih petih gostovanjih v 1. SNL doživel kar pet porazov. In ob tem pridelal še katastrofalno razliko v zadetkih 3:16.

"V mislih smo imeli le Zavrč. O derbiju bomo razmišljali po tokratni tekmi. Od uvodne julijske tekme s Krko obravnavamo vsako srečanje kot najpomembnejše na poti do končnega cilja. Najprej moramo preskočiti Zavrč, če se želimo v miru pripravljati na prihajajoči derbi. Vse ob svojem času," pravi trener Olimpije Darko Karapetrović

889-12-olimpija zavrc 2 nm
Nikola Miljković

V taboru Zavrča verjamejo, da lahko prav v Ljubljani prekinejo svoj negativen niz. "Prvi dve tekmi z Olimpijo v tej sezoni smo izgubili, zdaj pa je napočil čas za našo zmago," je prepričan hrvaški branilec Zavrča Toni Datković, ki nadaljuje: "V Ljubljano gremo po tri točke, kaj drugega nas niti ne zanima. Ker imamo mlado moštvo, smo na nekaj zadnjih gostovanjih plačali davek zaradi naše neizkušenosti. Toda iz tekme v tekmo smo izkušenejši in pametnejši. Prepričan sem, da bomo v Ljubljani dokazali, da smo dobra ekipa. Tekma, ki je pred nami, pa je jasno še toliko pomembnejša zaradi stanja na lestvici. Z zmago bi se Olimpiji približali na vsega dve točki zaostanka. To pove vse."

Zavrčani večjih kadrovskih težav nimajo, v zasedbo se vrača tudi Doris Kelenc, ki je pozdravil poškodbo.

Članki iz rubrike