1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

md
md
0 04.04.2015 09:17:56

MARIBOR – KRKA: Po prvo po vrnitvi

Drago Wernig - TAKA
Po reprezentančnem premoru je znova na sporedu domače prvenstvo, vijoličasti bodo poskušali svoj niz nepremaganosti nadaljevati na domačem obračunu s stalno stranko.

Novomeščani so se prejšnjo sezono po dvajsetih letih vrnili med slovensko nogometno klubsko elito, od takrat so z Mariborčani odigrali šest prvenstvenih tekem in niti enkrat zmagali. Še več, lekarnarjem v šestih obračunih ni uspelo osvojiti niti ene točke, doživeli so šest zelo gladkih porazov, skupna razlika v golih je neverjetnih 20:2.

Če k temu dodamo še dva poraza v aktualni sezoni na četrtfinalnih pokalnih tekmah, potem je jasno, da Štajerci Dolenjcem nikakor ne ležijo. Zato in seveda predvsem zaradi velike točkovne razlike, velikega razmika na lestvici in povrhu vsega še zaradi prednosti domačega igrišča bodo vijoličasti na obračunu s Krko v vlogi izrazitega favorita. Vse razen nove, pete zmage v spomladanskem delu sezone bi bilo velikansko presenečenje.

-simundza dw

"Ne živimo od zgodovine, ampak od sedanjosti, realnosti. Krka bo verjetno na obračunu z Mariborom še dodatno motivirana. V Ljudskem vrtu, pred velikim številom gledalcev, je zmeraj lepo igrati. Gostje prihajajo k nam igrat nogomet, tako kot vedno. Verjamem, da bo dobra tekma in da bomo na želeni ravni. Smo pa dovolj profesionalni, zreli, izkušeni, da vemo, da je vsaka tekma zgodba zase in da zmage v prejšnjih dvobojih ne pomenijo nič," pred tekmo razmišlja trener vijoličastih Ante Šimundža, ki tokrat ne bo mogel računati na kaznovana Petra Stojanovića in Mitja Vilerja ter poškodovanega Željka Filipovića.

Mariborčani so v spomladanski del krenili zelo dobro, takoj nadoknadili zaostanek za Domžalami in si po petih tekmah v novem letu priigrali že štiri točke prednosti pred najbližjim zasledovalcem Celjem, ob tem pa imajo še tekmo manj. Kljub odličnim rezultatom so prejeli precej kritik na račun igre. "Igra je bila takšna, kot smo si želeli. Maribor je klub, ki osvaja točke, ki dominira. Zaradi objektivnih razlogov, slabših igrišč, pa igra jasno ne more biti najbolj všečna v vsakem trenutku. Ko se bodo igralni pogoji zaradi podnebnih razmer v Sloveniji spremenili na bolje, pa verjamem, da bodo tudi igre postale bolj všečne," je prepričan Šimundža.

Kastrevec gw
Grega Wernig

Podnebne razmere so se v veliki meri že spremenile, zato bo tudi igralna površina vse boljša in lahko že danes v Ljudskem vrtu pričakujemo veliko lepšo predstavo. "Želimo si odigrati pravo prvenstveno tekmo, napadalno, za gledalce. Cilj je doseči zadetek ali več," je svoja razmišljanja razkril trener Krke Andrej Kastrevec, najboljši nogometaš Dolenjcev Nana Welbeck pa je dodal: "Igranje proti velikemu Mariboru je vedno motiv in stimulacija za dobro igro. Razpoloženje v ekipi in vzdušje Ljudskega vrta bosta še dodatno prispevali k dobri predstavi vseh igralcev. Komaj čakamo, da se tekma začne."

Članki iz rubrike