stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 13.03.2015 11:00:00

Hiter na sprožilcu, toda ...

Arsen Perić
Celjani so z zmago na Bonifiki pozabili na Maribor, ki je z zmago v Areni Petrol prekinil njihov rekordni niz, hkrati so Koprčanom v "fajtrskem" obračunu prizadejali drugi zaporedni poraz.

Drži, Bojan Mertik je bil hiter "na sprožilcu", z zgodnjo izključitvijo Anteja Tomića je usmeril nadaljnji potek zaostale tekme 22. prvenstvenega kroga na Bonifiki, toda ne prvega in še zlasti ne drugega rumenega kartona ne moremo označiti kot škandaloznega. Niti najmanj in nikakor ne. Niti kot napake. Tako bi se odločil še marsikateri delivec pravice, vendar je hkrati res, da bi bili tudi takšni, ki ne bi ravnali enako.

"Izključitev je bila prestroga. Drugi prekršek je bil za rumeni karton, prvi ne. Ker prekrška ni bilo. Sodnik je pač videl po svoje, a to je že druga zaporedna tekma, na kateri se je tako razpletlo in to nas moti. Sicer smo bili na kaj takega pripravljeni, igralci niso ugovarjali, ampak so si v prvi vrsti nenehno prizadevali, da bi uresničili dogovorjeno pred tekmo," je bil nejevoljen domači trener Alen Ščulac, toda dejstvo je, da bi lahko marsikaj očital tudi svojemu varovancu, ki je moral predčasno pod prho.

Enaintridesetletni hrvaški vezist bi vsekakor moral imeti dovolj izkušenj, da bi se po prvi kazni ustrezno odzval. Preprosto bi se moral zavedati, da mora biti previdnejši, namesto tega je skoraj na sredini igrišča nespametno posredoval. Na drugi strani je denimo "visel" tudi Tadej Vidmajer, kar je Simon Rožman uvidel in ga med odmorom pustil v slačilnici.

"Fantje so pokazali srčnost, borbenost in kljub igralcu manj tudi taktično dobro igro. Imeli smo svoje priložnosti. Posebej ob prekinitvah, veliko smo zgrešili. Na koncu smo seveda razočarani, ker nismo osvojili nič, čeprav bi si po prikazanem zaslužili dosti dosti več. Celjani so bili srečnejši," je nadaljeval trener kanarčkov.

NEKAJ ZANIMIVIH IN DRAGULJ
Grofi so bili ranljivi predvsem v prvem polčasu. "Drži, ampak tudi v nadaljevanju smo bili nevarni. Če takih priložnosti ne izkoristiš, ne moreš upati na kaj več. Toda fantom nimam česa očitati. Srce so 'pustili na igrišču', prav tako so tudi z igralcem manj pokazali dovolj všečno igro. Biti moramo potrpežljivi, prej ali slej bomo za vloženi trud nagrajeni," je še povedal Alen Ščulac, ki ima na voljo ekipo, v kateri je nekaj zares zanimivih igralcev. In dragulj. Domen Črnigoj to vsekakor je, izjemno telesno močan 19-letnik je tudi v zgodnjem sredinem večeru razkrival svoje sposobnosti.

870-10-celje ap
Arsen Perić

ROŽMAN: MARSIKAJ MORAMO IZBOLJŠATI
Na nasprotni strani je imel konkurenco v prav tako odličnem Benjaminu Verbiču, ki ob sebi ni imel pretirano razpoloženih soigralcev. Zato celjska podoba pač ni bila takšna, kot smo je bili navajeni v preteklosti, česar se je zelo dobro zavedal tudi trener Simon Rožman. "V prvi vrsti moram čestitati fantom za zmago, za osvojene točke, kar je za nas najpomembnejše. Ekipa je pokazala vztrajnost, to je lepa vrlina. Igralci so verjeli do konca in bili nagrajeni, bili smo srečnejši," je povedal najmlajši strokovnjak na slovenskem prvoligaškem prizorišču. 

Kljub uspehu je ohranil tudi dovolj kritičnosti: "Tekma je razkrila mnogo stvari, ki jim bomo morali v prihodnje posvečati dovolj pozornosti, da bi jih izboljšali. Imamo veliko prostora za napredovanje. Tako kolektivno kot individualno. Dela je več kot dovolj."

Članki iz rubrike