nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 13.03.2015 09:32:47

Šimundža: Ni obtožba, pohvala je

Drago Wernig - TAKA
V vitrinah vijoličastih je nova lovorika. Dvomov o tem sicer ni bilo, a zdaj je tudi uradno.

NK Maribor je najboljša ekipa leta 2014 v štajerski prestolnici, v imenu moštva je nagrado prevzel kapetan Marcos Tavares, Ante Šimundža je tudi tokrat najboljši trener. V Ljudskem vrtu zadovoljstva ob nadaljevanju niza priznanj kakopak ne skrivajo, toda hkrati se zelo dobro zavedajo, da se od preteklosti ne da živeti. Z mislimi so pri jutrišnjemu popoldnevu, ko se bodo pred svojimi navijači udarili z Zavrčem.

Pomlad se je začela po okusu vijoličastih, toda ... "Nazaj se ne oziramo. Pred nami je naslednja preizkušnja, ki je hkrati znova najpomembnejša. Takšna je bila naša miselnost do zdaj, takšna bo v prihodnje," poudarja Ante Šimundža.

870-6-tavares dw
Drago Wernig - TAKA

"Seveda ni nobenega dvoma o tem, da smo na začetku drugega dela sezone naredili pomembne stvari, prav tako veseli spoznanje, da fantje sprejemajo misel in idejo o tem, na kakšen način priti do točk in delati korake proti želenemu cilju," je nadaljeval trener vijoličastih.


Jutri pod Kalvarijo prihaja prenovljeni Zavrč. "V primerjavi z jesenskim delom prvenstva je zasedba močno spremenjena, tri uvodne spomladanske preizkušnje pa razkrivajo, da gre za zelo tekmovalno ekipo. Doma je premagala dva močna, kakovostna nasprotnika, v gosteh se ji je sicer malce zalomilo, toda dejstvo je, da gre za organizirano moštvo, ki ima glavo in rep ter v vsakem trenutku ve, za kaj gre. Ne glede na sestavo kadra tudi bližina Maribora vpliva na to, da imajo gostje vedno znova dodatno energijo," nekdanji odlični napadalec o Haložanih govori s spoštljivimi besedami. 


Mladi varovanci trenerja Ivice Solomuna so tudi nadvse agresivni. "Da, tudi to je ena od odlik zasedbe, ki za uresničitev cilja ne izbira sredstev ..." Ob zadnji misli smo trenerja dvanajstkratnih prvakov prekinili. Iz preprostega razloga, ker gre vendarle za hudo obtožbo. "Ah, kje pa. Kakšna obtožba neki! Ne govorim v slabem pomenu, nikakor ne, ampak v dobrem. Hotel sem povedati le to, da so nogometaši Zavrča pripravljeni narediti vse za dober rezultat. Če je treba, da se vseh deset igralcev brani, se bodo pač branili in tako naprej. To sem hotel poudariti. Pohvaliti!" je pojasnil Ante Šimundža.

870-6-simundza (obrez) dw
Drago Wernig - TAKA

V Zavrču nočejo skrivati, da je zanje tekma z Mariborom nekaj posebnega, za vijoličaste najbrž naslednja v nizu. "Če bi razmišljali na tak način, bi tekmeca podcenili. Je naslednja najpomembnejša, ki bo razkrila, ali smo miselno na dovolj visoki ravni. Glede na videno na treningih sem optimističen. Fantje so motivirani in maksimalno osredotočeni na svoje naloge."

Kakšen je kader za dvoboj? "Številčen, kakovosten, ambiciozen. Odličen," je smehljaje odvrnil 43-letni strokovnjak, ki je seveda zelo dobro vedel, kaj nas zanima: "Filipović ima manjše težave z lažjo poškodbo, Mejač zaradi viroze v sredo ni treniral. Na srečo gre le za manjše preglavice."

Erik Janža je zaradi poškodbe stegenske mišice zadnji dve preizkušnji izpustil. "Od nedelje je v polnem pogonu," je pristavil Ante Šimundža in v pričakovanju jutrišnjega obračuna sklenil: "Popolnoma jasno je, da nas zanima ves izkupiček. Želimo nadaljevati v dozdajšnjem ritmu, pokazati moramo pravšnji karakter."

Članki iz rubrike